Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Het jaarlijks bijwerken van de klokken is altijd weer een gedoe wat een paar avonden kost. Ook voor de liefhebber is het een werkje dat ieder jaar terugkomt en wat heel wat aandacht vergt.
Veel liefhebbers beschikken echter over het stamboomprogramma van Compuclub, COMPUSTAM. Via dit programma is het heel makkelijk om de huidige vliegduiven in een bestandje te zetten wat dan weer in de club kan worden ingelezen zodat niet alles handmatig hoeft te gebeuren, klinkt dat niet goed?

De procedure:

- zorg er voor dat de vliegduiven eigen codes hebben, b.v. de V van vlieger

- maak nu een hoklijst waar alleen op deze code gesorteerd wordt. Je kunt dit instellen door de volgende stappen: in COMPUSTAM kies je in de bovenregel voor: DUIVEN, dan voor HOKLIJST.
De hoklijst verschijnt nu met de bestaande codes waar w.s. ook de vliegers bij zitten. Via de knop INSTELLINGEN kun je dit aanpassen zodat je alleen de vliegers selecteert.

- dan zie je helemaal bovenin rechts een knop met daarin EXPORTEREN. Door op de knop te klikken kun je de hoklijst opslaan als UDP-bestand. Dit is nodig om in te lezen in de club.

- waar je het bestand opslaat is niet van belang, van belang is dat het op de club komt ten tijde van het aanpassen van de klokken. Dit kan door het mee te nemen op een USB-stick of door het te mailen naar: rekenaar@steedsverder.nl  Evt. zou je de naam van het bestand nog kunnen wijzigen naar jouw lidnummer, maar dat is geen must.

Aan de hand van het gemaakte bestand kunnen met enkele drukken op de knoppen alle nodige wijzigingen (het wissen van overbodige duiven, het toewijzen van de goede geslachten en het toevoegen van nieuwe duiven) worden doorgevoerd. Scheelt veel werk en vooral, er kunnen geen verkeerde duiven worden gewist. Vaak horen we nog de opmerking dat een duif er vorig jaar wel in stond en nu plots niet meer, dat is dan verleden tijd.

 

Bekijk het eens rustig en probeer het eens. Een eenmaal gemaakt UDP kun je evt. openen in kladblok. Dan kun je de door jouw geselecteerde duiven keurig in een rijtje zien staan. (Bij problemen: niet schelden maar melden!!)

Bovenstaande kan straks uiteraard ook met de jonge duiven worden gedaan. Zaak is het dan wel dat je bij de jonge duiven in COMPUSTAM een geslacht invoert, anders komen ze nl. niet op de hoklijst.

EDIT: de jonge duiven zonder geslacht zijn niet zichtbaar op de hoklijst maar worden vanwege de code wél meegenomen in het UDP-bestand!! Aan de jongen hoeft dus géén geslacht te worden toegewezen!!

 

Succes,
De elektronische klokkencommissie