Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Een heeeele tijd geleden hadden we in de club één van de succesvolste duivenavonden ooit, tafels en stoelen te weinig!! Naast een verkoop van jonge duiven uit de eersteprijswinnaars was er een lezing van een ambitieus jong pikkie genaamd Bob Berendsen. Bob vertelde vol enthousiasme over de ogentheorie bij postduiven.

Ik kende Bob via het duivenforum het Praathuis en na zo'n avond verlies je zo iemand niet uit het oog. Uiteindelijk ging Bob op zijn eigen locatie in Duiven spelen. Er kwam een nieuw hok en vooral met enkele duivinnen werden er leuke prestaties neergezet. Daar wil ik het nu niet over hebben. Wat mij opviel was de manier waarop Bob dit seizoen met de jonge duiven bezig is. We weten het allemaal, bij de meeste liefhebbers is en blijft het kommer en kwel. Vaak is het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen en hoewel de meeste liefhebbers die het blijkbaar wel in de vingers hebben heel open zijn in hun doen en laten, blijkt er bij "de rest" weinig vooruitgang te bespeuren.

Bij Bob zag ik zowel vorige week als deze week dat hij "volle bak" scoorde, d.w.z. dat al zijn duiven 2 keer binnen een redelijke tijd thuis zijn. Dit is mooi te volgen via Compuclub LIVE omdat Bob de enige is van Afd 8 ZUID 4 die zijn duiven daar meldt... 
- http://www.compuclub.nu/uitslag/live/indexuitslag.php?blad=newvlucht&aantalpag=1&org=4840&vlc=J28&rec=1&afd=4800
- http://www.compuclub.nu/uitslag/live/indexuitslag.php?blad=first&aantalpag=1&org=4840&vlc=J29&rec=1&afd=4800


Bob heeft op het Praathuis beknopt zijn werkwijze beschreven en deze wil ik u niet onthouden:

Hier 34 gespeend van 4 verschillende hokken. Leeftijdsverschil tussen de oudste en jongste 26 dagen. Geboren tussen 3 maart en 29 maart.

Niet verduisterd, geënt op 7 mei (leeftijd tussen de 39 en 65 dagen).

Stro op het hok vanaf het spenen en niet meer ververst. Paar dagen na het ENTEN een nacht mand gegeven om de coli uit te lokken. Kregen ook coli rond 12 mei. Uitgekotst voer laten liggen. 2,5 dagen niet gevoerd en toen langzaam weer lichtjes gevoerd. 2 opgeruimd die niet snel genoeg herstelde.

Vanaf het spenen paar keer in de week probiotica in het water. Paar keer per week een handje of 2 TOVO (rijk aan vetzuren die de hersenen stimuleren) 1 jong gepakt door de roofvogel en aan huis 1 (niet op eigen hok geboren) weggebleven.

Met 30 begonnen aan het opleren. Gelijk naar 10Km. Week erop naar 25km. Toen nog een keer 25 km in 1 groep en daarna nog 1 keer 25 km 1 voor 1 gelost. Geen verliezen.

Op 4-7 naar Hapert met de Regio 83 km --> 2 kwijt
Op 8-7 naar Geel met de Regio 113km --> 1 kwijt
Op dinsdag 11-7 twee jongen aan het kotsen --> opgeruimd.

De rest zag er prima uit dus met enige twijfel vrijdag 14-7 alle 25 stuks ingemand voor Tienen 145km. Binnen 75 min alles weer thuis. Dus resumerend 34 gespeend: - 1 weg bij huis - 1 Roofvogel - 4 opgeruimd (coli) - 3 weg op 3 container vluchten (83, 113 en 145km) Hopelijk blijft het zo en hoop ik dat deze 'ouderwetse manier' weer navolging krijgt en dat we met zijn allen weer wat jongen over gaan houden want ook bij ons in de club is al meer dan 50% weg en we hebben pas 1 wedvlucht gehad.... Jongen zijn de toekomst!!

edit Albert: inmiddels heeft Bob dus ook de 2e wedvlucht gehad met als resultaat weer alle 25 thuis!!

 

succes en groet,
Albert