Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 03-07-2024

Bertus van de Esschert uitblinker
Dagprijzen voor Wenink en Bolink

TWELLO-Drukke tijden voor de duivenliefhebbers van de Stinzenlaan. Afgelopen week werden er maar liefst 4 vluchten georganiseerd. Maandag werd er een oefenvlucht vanuit Duiven (30 km) voor de jonge duiven ingekorfd. Hier mogen ook oude duiven aan deelnemen. Dinsdag was het inzetten voor een marathonvlucht vanuit Perigueux (880 km). Donderdag werden de dagfondduiven voor een vlucht vanuit Gray (536 km) opgehaald en vrijdag was het nog de beurt aan de snelheidsduiven voor een vluchtje van 275 km vanuit Chimay,

De oefenvlucht voor de jonge duiven kende in eerste instantie een stroef verloop maar naarmate de dag vorderde bleken er mede vanwege het mooie weer steeds meer junioren de thuishaven te bereiken en kon men spreken van een prima leervlucht.

Vrijdagmorgen werden om 8.00 uur de marathonduiven in vrijheid gesteld. Met een beetje geluk zouden de allersnelsten nog op de dag van lossing thuis kunnen komen. In Twello lukte het 1 duifje dit huzarenstuk uit te halen. Bij Cor Wenink op de Worp landde om 22.53 uur nog een duif op de klep en werd het elektronische systeem in werking gezet. De volgende morgen om iets over 6.00 uur was het Annet Jutten die het bal opende met 2 duifjes binnen een kwartier. Annet draait het hoogste prijspercentage met 3 van de 6 ingezette duiven op papier. In een relatief kort tijdsbestek heeft zij alle ingezette duiven weer thuis, een mooie opsteker die moed geeft voor de komende vluchten. Jan Ketelaar, Gerrit en John Nieuwenhuis en Frits en Marianne van Brummen spelen allemaal een duifje in de prijzen.

Zaterdagmorgen om 07.15 uur werden de snelle duiven in Chimay op pad gestuurd. In Welsum is het Bertus v.d. Esschert die de snelste duif klokt. Bertus maakt er een mooie zaterdag van want met maar liefst 6 duiven in de top tien is hij de absolute smaakmaker. Jan Ketelaar komt nog het dichtst in de buurt met de plaatsen 2 en 3. Jan de Ruiter draait in Teuge ook 2 duiven in de top maar zijn meest onervaren duiven waren geen partij voor de op stoom zijnde “van-de-Esschert-trein”.

Zaterdagmiddag zouden, zo werd uitgerekend, vanaf 15.00 uur de duiven vanuit Gray kunnen “vallen”. Gerard Bolink in Bathmen houdt zich keurig aan deze berekening en constateert om 15.03 uur de snelste duif van p.v. Steeds Verder. Op gepaste afstand arriveren bij de andere deelnemers ook de duiven. Met maar liefst 6 verschillende namen in de top 10 kunnen we spreken van een mooie spreiding van de kopduiven.

Uiteraard was er zaterdag ook weer deelname van buiten de club en dan vnl. uit Deventer v.w.b. de daagse vluchten. Op de korte vlucht vanuit Chimay was het wederom Marco Toering die zijn top-duivin de ‘524 weer ruim voor alle andere deelnemers zag arriveren. Op de dagfond was het voormalig Steeds Verder-lid Peter Voskamp die met 10 duifjes richting Twello getogen was en in de gecombineerde uitslag buiten het hele erepodium ook zomaar even 7 duifjes in de top draait. Prestatie's waarvoor alleen een diepe buiging volstaat.

Top 8 Perigueux: 1,5. Cor Wenink, 2,3,6. Annet Jutten, 4. Jan Ketelaar, 7. Comb. Nieuwenhuis, 8. Comb. van Brummen

Top 10 Chimay: 1,5,6,7,9,10. Bertus v.d. Esschert, 1,2. Jan Ketelaar, 4,8. Jan de Ruiter

Top 10 Gray: 1. Gerard Bolink, 2.5. Went v.d. Steeg, 3,7. Stefan Jansen, 4,6,10. Jan Ketelaar, 8. Jan de Ruiter, 9. Rein Evers.