Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 26-06-2024

Weer uitgestelde vlucht
Zege Gerard Bolink

TWELLO-Hoewel er deze week 1 vlucht te vervliegen was, was er toch weer sprake van een heel weekend duivensport. De vlucht vanuit Melun (466 km) werd zaterdag uitgesteld naar zondag vanwege ongunstige weersomstandigheden. Zondagmorgen konden de duiven om 07.30 uur in vrijheid worden gesteld voor een vlotte vlucht.

In de vereniging werden nog maar 67 duiven ingezet door 7 deelnemers. De vele zware, lange, vluchten eisen hun tol. Veel liefhebbers spelen hun duiven niet meer of mondjesmaat. Het liefst zouden zij wat meer kortere vluchten op het programma zien. Dan is het ook voor de kleinere liefhebbers mogelijk om wekelijks met een klein aantal duiven aan de vluchten deel te nemen. De gemiddelde leeftijd van de duivensporters neemt jaarlijks toe en het aantal beoefenaars neemt jaarlijks af. Misschien zou een ander vliegprogramma de afname van het aantal leden wat kunnen vertragen. Overigens wordt het vliegprogramma samengesteld door de overkoepelende bond, uiteraard gaan er wel de nodige vergaderingen aan vooraf maar het motto lijkt vaak: “meer en verder!”

Sommige liefhebbers hebben opeens de forme op het hok, anderen zijn die zomaar kwijt. Ook spelen wind en ligging een rol. Gerard Bolink (Bathmen) wint afgetekend en maakt een prima uitslag met 3 duiven in de top 5 en 70% prijs. In Terwolde is het Jan Ketelaar die er wekelijks goed bij zit. Hij pakt 2 vroege duiven maar zal over het geheel niet tevreden zijn. Hetzelfde zal gelden voor Bertus vd Esschert uit Welsum. Ook bij hem 3 duiven in de top 10 maar in de breedte niet wat we van hem gewend zijn. Rein Evers, daarentegen, komt weer wat opzetten. Met 2 van zijn 5 ingezette duiven in de top 10 zal hij meer dan tevreden zijn. Niet in de top 10 maar wel 100% prijs (3 duiven gezet) zal voor Frits en Marianne van Brummen ook reden genoeg zijn om toch tevreden te zijn met deze uitslag.
Naast wind en ligging kan ook de oplopende temperatuur de komende periode er voor zorgen dat sommige hokken beter gaan presteren en anderen juist minder. Aankomend weekend staan er 3 vluchten gepland, naast een trainingsvlucht voor de junioren. Mogelijkheden genoeg dus voor de liefhebbers om hun keuze te maken en werk aan de winkel voor alle vrijwilligers. Volgende week weten we weer meer.

Uiteraard was er ook weer deelname vanuit Deventer en weer was het Marco Toering wiens ‘524 alle mededingers de hielen liet zien. Na een flitsende start van deze duivin en een mindere periode met een paar weken rust, rijgt ze de kopprijzen weer aan elkaar. Fantastisch om zo’n duif op het hok te hebben.

Top 10 Steeds Verder: 1,3,5. Gerard Bolink, 2,6. Jan Ketelaar, 4,7,9. Bertus vd Esschert, 8, 10. Rein Evers