Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 29-05-2024

Weer late lossing postduiven
Bertus vd Esschert pakt eerste zege

TWELLO-Zaterdag stond alweer de derde midfondvlucht geprogrammeerd. De duiven gingen al donderdagavond richting Chalons en Champagne met een afstand van een kleine 400 km. Ook nu was de weersverwachting niet erg best en de duiven moesten zaterdag dan ook wachten tot 14.00 uur voordat ze gelost konden worden. Uitgaande van 5 uren vliegen zouden de snelste duiven dus rond 19.00 uur arriveren. Na de snelste duiven moet dan nog het grote gros thuis komen wat krap zou worden met de naderende donkerte.

Jan Ketelaar meldde om 18.50 uur de eerste duif vanuit Terwolde. Terwolde heeft een grotere afstand ten opzichte van de meeste andere dorpen Een vroege melding van Jan is dan ook vaak een vroege duif. Sinds begin van dit seizoen hebben we echter een lid dat in Welsum woont. De duiven van Bertus vd Esschert, want dat is de persoon waar we het over hebben, moeten nog eens ruim 7 km verder vliegen dan die van Jan Ketelaar. Bertus klokt ruim 4 minuten later maar de snelheid van de duif is hoger en dus pakt hij zijn eerste zege bij p.v. Steeds Verder. Eerder schreven we het al dat Bertus een goede liefhebber is die weet hoe je met duiven om gaat. Dat bewees hij zaterdag maar weer eens.
Evenals vorige week zien we ook weer Gerard Bolink en Marianne en Frits van Brummen in de top 10. Opvallend is de mooie vroege duif van Annet Jutten. Samen met John Nieuwenhuis speelt zij, met veelal wat meer ervaren duiven, de lange afstanden. Met late lossingen en vliegend naar het donker blijken deze duiven zich te kunnen meten met de sprinters van de liefhebbers van de kortere afstanden.
Jan Ketelaar heeft uiteindelijk 4 duiven binnen de top 10 en maakt daarmee de mooiste serie. De Comb. van Brummen heeft echter het hoogste prijspercentage met 4 van de 5 duiven in de prijzen, 80% derhalve.
Met het uitlezen van de klokken om 21.00 uur waren er nog heel wat duiven onderweg. Bij de één wat meer dan bij de ander maar gezien de berichtjes in de verenigings-app op zondagmorgen kwamen die zondagmorgen gelukkig nog perfect naar huis.

Van de 3 liefhebbers uit Deventer was dit keer Nico Voskamp uit Diepenveen de gevierde man. Met een mooi aantal vroege duiven was hij de uitblinker.

Komende week staan er 2 wedstrijden gepland. Op donderdag wordt er ingezet voor de eerste dagfondvlucht (500 – 700 km) en vrijdag voor de volgende snelheidsvlucht vanuit Chimay (273 km). De liefhebbers die beide disciplines spelen zullen hun ploeg moeten splitsen zodat de aantallen per vlucht steeds kleiner worden. Hopelijk zijn de weersomstandigheden zaterdag van dien aard dat er weer eens ouderwets vroeg gelost kan worden en er mooie concoursen vervlogen kunnen worden.

Top 10 Twello: 1,4. Bertus vd Esschert, 2,5,6,9. Jan Ketelaar, 3. Gerard Bolink, 7. Annet Jutten, 8,10. Marianne en Frits van Brummen.