Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 15-05-2024

Oostkant domineert midfondvlucht
Jan Ketelaar weer gevierde man

TWELLO-Afgelopen zaterdag stond de eerste midfondvlucht vanuit Soissons (366 km) op het programma. De midfond behelst vluchten met afstanden variërend van 300 tot 500 km. Na een paar sprintvluchtjes om op te warmen, was er zaterdag sprake van een echte vlucht. Slechts 2 duiven behaalden snelheden van 66 km/h, 1100 mtr/min, iets wat nog maar zelden voor komt.

Vrijdag werden er door 19 liefhebbers 319 duiven ingezet voor de eerste middenafstand vlucht. Onder hen ook weer de 3 Deventer musketiers die al het hele seizoen in Twello inkorven.
Met deze keer een noordoosten wind en bijna zomerse temperaturen was het een echte kuitenbijter. Vooral de jaarse, geboren in 2023, en wat onervaren oudere duiven hadden het lastig. Her en der ontbraken er zaterdagavond nog wel wat duiven op het appèl. Zondagmorgen keerden de meesten hiervan, na een nachtje afkoeling en rust, weer terug op de basis.

Met “oost” in de wind wordt er altijd richting de westelijk gelegen liefhebbers gekeken. Dit keer zaten de vroege duiven tegen elke theorie in aan de oostkant. Met vroege duiven in Terwolde (Ketelaar), Bathmen (Bolink) en Welsum (vd Esschert) was het voor Jan de Ruiter aan de westkant vechten tegen de bierkaai, al zal hij best tevreden zijn met 2 duiven in de top 10.
Vorige week schreven we het al: Jan is begin dit jaar aan zijn heup geopereerd en met hulp van wat duivenvrienden en, vooral, zijn kleinzoon Jorn, lukt het hem toch om wekelijks de duiven in te korven. Mooi dat het zo kan.
In Welsum is het Bertus v.d. Esschert, die vorige week zijn debuut maakte in Twello. Zijn duiven moeten nog wat in het ritme zien te komen. Bertus kennende zal dat zeker gebeuren en zal hij ook 1 van de liefhebbers worden waar terdege rekening mee gehouden moet worden.

De snelste duif van het geheel was overigens andermaal de geweldige ‘524 van Marco Toering. Voorlopig is er in de club nog geen kruid gewassen tegen deze geweldige klepper. Voor de leden van Steeds Verder is het een geluk dat deze geweldenaar in eigen club vliegt en dus niet in de klassementen van Twello geklasseerd wordt.

Komend weekend wordt er weer in Soissons gelost, dan gaan de duiven echter al op donderdag in de mand. Dit heeft als voordeel dat er meer tijd is om de heenreis te overbruggen en dat de duiven weer attent gemaakt worden op het eten en drinken in de manden.

Top 10 Twello: 1,5,6,7. Jan Ketelaar, 2,3,10. Gerard Bolink, 4,9. Jan de Ruiter, 8. Bertus vd Esschert