Contactgegevens
p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello
contact@steedsverder.nl
TWELLO-Afgelopen zaterdag stond alweer de derde snelheidsvlucht van 2024 op het programma. Daar waar de duiven in eerste instantie in Mettet (238 km) gelost zouden worden werd er vanwege ruimtegebrek aldaar doorgereden naar Chimay (273 km) waar wel voldoende plaats was voor de 5 grote opleggers van de afdeling GOU.
Wederom werden alle ruim 24.000 duiven van de hele afdeling gelijktijdig gelost voor hun terugreis met een kalm windje schuin in de rug vanuit zuidoostelijke richtingen. Vooral op korte vluchten is de wind vaak een bepalende factor. Aan de uitslagen is dat ook duidelijk te zien. In het noordwesten van de afdeling zitten alle vroege duiven met snelheden ver boven die van de rest. Om de invloed van de wind wat te drukken wordt er ook in kleinere gebieden gevlogen. Zo is de afdeling verdeeld in 4 vlieggebieden en bestaan de vlieggebieden weer uit kringen. Meerdere verenigingen vormen een kring. Wij houden het met onze verslagen altijd bij de uitslagen van de club.
Vrijdagavond werden er 294 duiven ingezet door de leden van Steeds Verder. Daarnaast werden er door 3 collega’s uit Deventer ook nog eens 44 duiven in Twello ingekorfd. Zaterdagmorgen klonk om 8.15 uur het lossingssignaal en begonnen de duiven aan hun reis naar huis. Gezien de snelheden elders duurde het relatief lang voordat de eerste duiven arriveerden. In Teuge was het Jan de Ruiter die de 2 snelste duiven klokte.
Jan is een paar maanden gelden geopereerd aan zijn heup en zit eigenlijk nog volop in de revalidatie. Met hulp van duivenvrienden en, vooral, van zijn kleinzoon Jorn kan Jan toch deelnemen aan de vluchten. Uiteraard zal niet alles gaan zoals hij zelf graag zou willen, maar het is nu even niet anders en met een dubbele zege zal hij zeker niet klagen. In de top 10 zien we 7 verschillende namen. Dit betekent dat de vroege duiven over een groter gebied vielen en er een mooie spreiding was met aankomsten in Teuge, Twello, Terwolde en Bathmen.
Een aantal leden deed voor het eerst serieus mee. Vaak hebben zij de duiven dan zelf enkele keren weggebracht voor een training maar dat dat heel wat anders is dan met duizenden duiven gelijktijdig gelost te worden bleek wel aan de wat vertraagde aankomsten. De duiven kwamen echter goed na en met het afslaan waren de meeste plekken op de hokken dan ook weer gevuld.
Eén, nieuw, lid deed helemaal voor de eerste keer mee in Twello. Bertus van de Esschert uit Welsum maakte i.v.m. de indeling van de hierboven genoemde vlieggebieden op het laatste nippertje de overstap naar Twello. Met bijna de helft van zijn duiven in de prijzen kan hij tevreden zijn. Bertus is een gekende ouwe rot in het spel met de duiven dus we gaan zeker nog van hem horen.
De snelste duif van de gezamenlijke uitslag van alle deelnemers was, evenals vorige week, weer de geweldige duivin de ‘524 van Marco Toering. Deze duif is zeker niet toe aan haar proefstuk en mag wel betiteld worden als de eerder genoemde “witte raaf”. Topduiven die iedereen graag in zijn hok heeft.
Volgende week de eerste vlucht van de middenafstanden met een lossing in Soissons (372 km) Deze vluchten gelden tevens als voorbereiding op de dagfondvluchten van 500 – 700 km. Vluchten voor de sterkste duiven.
Top 10 Twello: 1,2. Jan de Ruiter, 3. Albert Hendriksen, 4,5,8. Jan Ketelaar, 6. Frits en Marian van Brummen, 7. Dirk van Dijk, 9. Ben Besselink, 10. Gerard Bolink.