Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 06-09-2023

Freek Wagenaar én Jan Ketelaar winnen Chimay

TWELLO-De kop doet vermoeden dat er afgelopen zaterdag sprake was van een gelijkspel. Niets is minder waar. Zowel de jonge duiven als de natour duiven hadden beide een vlucht vanuit Chimay (273 km). Alle duiven werden gelijktijdig gelost maar er waren aparte uitslagen.

Chimay jong
Er waren nog 5 liefhebbers die samen 66 duiven aan de start brachten. Freek Wagenaar en partner José Bekhuis hadden samen 40 duiven ingezet. Zij heersten niet alleen numeriek maar ook in kwaliteit. De plaatsen 1 t/m 14 was hun deel. Zij spelen alleen de vluchten voor de jonge duiven, waarvan er nog 2 georganiseerd gaan worden. Nog 2 kansen om mooie uitslagen te maken. Rein Evers en Jan Ketelaar draaien in de achterhoede nog een paar duifjes. Bij de meeste duiven, en ook bij de liefhebbers, is de sjeu er wel vanaf. Het was een zwaar seizoen en de rui doet zijn intrede. Liefhebbers die ook met de oude duiven spelen zijn met hun gedachten alweer bij het volgende seizoen waarin ze hun jonge garde willen inpassen in hun vliegploeg.

Chimay natour
Ook voor de natour waren er nog 5 liefhebbers die duiven inzetten. Zowel jonge als oude duiven mogen mee doen. Jan Ketelaar was ditmaal goed voor goud en zilver. Jan speelt het hele seizoen alle vluchten en, de standen zijn nog niet definitief, hij lijkt dit jaar de sterkste allround liefhebber te zijn. Ook nu weer 5 duiven in de top 10. Jan de Ruiter had ook nog een leuk ploegje mee en met plaats 3, naast 3 andere plekken in de top 10, pakt hij de laatste podiumplek. Cor Wenink krijgt ook nu weer zijn jonge marathon duiven regelmatig naar huis. Voor hem ook een mooie plek bij de 10 besten. Ben Besselink uit Bathmen klokt nog 1 duifje van zijn 5 inzetten bij de beste 33% en kan daarmee nu al terugkijken op een geslaafd seizoen bij p.v. Steeds Verder.

Top 10 jong:1,2,3,4,5,6,7,9,10. Freek Wagenaar, 8. José Bekhuis

Top 10 natour: 1,2,4,6,10. Jan Ketelaar, 3,7,8,9. Jan de Ruiter, 5. Cor Wenink