Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 30-08-2023

Jan de Ruiter wint Bierges
Niergnies voor Jan Ketelaar

TWELLO-Na enkele weken van uitgestelde of naar voren gehaalde lossingen, hitteprotocollen en late lossingen was er afgelopen zaterdag dan eindelijk weer eens een normale vluchtdag. Niet iedereen zal het er mee eens zijn want de harde wind vanuit zuidwestelijke richtingen was veel liefhebbers toch weer een doorn in het oog. In een individuele sport is het lastig om het iedereen naar de zin te maken.

Bierges (197 km)
Voor de natourvlucht vanuit Bierges werden door 6 liefhebbers nog 82 duiven aan de start gebracht. Het verloop was redelijk te noemen. De duiven kwamen aardig naar huis al zullen velen de nodige extra kilometers hebben gevlogen doordat ze flink mis zaten en later tegen de wind in weer hun hokken moesten zien te bereiken.
In Teuge was het Jan de Ruiter die 4 mooie vroege duiven draaide en daarmee de plaatsten 1 t/m 4 voor zich opeiste. Dan is het fondliefhebber Cor Wenink die op de Worp de eerste van zijn 7 prijsduifjes ziet arriveren. Voor marathonliefhebbers is de natour slechts een leerschool voor de verdere carrière van de jonge duiven maar zo nu en dan een mooie prijsduif geeft natuurlijk wel de nodige voldoening. In Terwolde vallen dan de volgende duiven. Jan Ketelaar krijgt er 3 vlak achter elkaar en bij Ladi Harezlak arriveert dan ook het eerste duifje dat zich keurig als nummer 10 klasseert. Ben Besselink moet in Bathmen dan nog even wachten maar ook hij draait een paar duifjes in de prijzen. Voor Rein Evers in Wilp Achterhoek was het een rare vlucht want uren na de eerste duif had hij, met 5 stuks mee, nog geen veer thuis. Uiteindelijk arriveerden er toch duiven maar waarom dat zo lang moest duren, zal altijd een raadsel blijven.

Nanteuil (416 km)
Donderdagavond gingen 76 jonge duiven, ingezet door 5 liefhebbers, op weg naar Nanteuil. De lossingen op de verdere vluchten zijn massaler, meerder samenspelen lossen samen, en dus leerzamer voor de junioren omdat ze niet allemaal naar een relatief klein gebied moeten. Een prima leerschool dus voor de komende jaren. In Terwolde is het Jan Ketelaar die de snelste duif klokt. Hij zat er al een paar keer redelijk dicht bij en pakt nu de zege. Na meerdere overwinningen op rij moest Freek Wagenaar in Voorst genoegen nemen met plek 2. Overigens vallen de duiven in Voorst bij Freek en partner José prima en hebben ze samen 7 duiven in de top 10. Ben Besselink maakt, na het 2e duifje van Ketelaar, de top 10 vol. Ben kan nu al terugkijken op een mooi seizoen in zijn eerste jaar bij Steeds Verder. Ook op deze vlucht moet Rein Evers weer het langst wachten. Hij draait er dan ook maar meteen 2 vrijwel gelijktijdig, en klasseert hij zo toch nog 2 van zijn 8 inzetten in de prijzen.

Top 10 Bierges: 1,2,3,4,9. Jan de Ruiter, 5. Cor Wenink, 6,7,8. Jan Ketelaar, 10. Ladi Harezlak.

Top 10 Niergnies: 1,7. Jan Ketelaar, 2,3,5,7,8. Freek Wagenaar, 4,10. José Bekhuis. 8. Ben Besselink