Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 31-05-2023

Gien voor Gerard Bolink
Jan de Ruiter overheerst

TWELLO-Met het naderen van de maand juni begint het seizoen voor de duivensporters op stoom te komen. De duiven zijn op de eerste vluchten ingespeeld en zitten nu in een bepaald ritme zodat de afstanden flink vergroot kunnen worden. Uiteraard worden er naast de grotere afstanden ook nog wekelijks vluchten georganiseerd voor de liefhebbers van het kortere werk. Dit leidt er dus toe dat er vanaf nu bijna wekelijk 2 of meer vluchten gespeeld worden.

Gien
Donderdag werden de dagfondduiven (500 – 700 km) ingezet voor Gien (563 km). Naast de leden van eigen club was er ook een aantal van andere clubs richting Twello gekomen om de duiven in te zetten. Voor de verdere vluchten geldt een minimum aantal deelnemers om de veiligheid van het concours, fraude, te waarborgen. De duiven werden mooi vroeg (07.15 uur) in vrijheid gesteld voor, naar later zou blijken, ruim 9 uur vliegen. De eerste melding kwam uit Apeldoorn van Arjan Zoetbrood. Arjan legt zich toe op de marathon en speelt zijn duiven in op de dagfond. Hij komt voor de grotere vluchten altijd met veel plezier in Twello inkorven en laat met 3 duiven in de top 10, van het Nationaal Inkorfcentrum, zien dat zijn duiven goed in orde zijn. De 2e melding komt ook van een exoot, nl. Nico Voskamp uit Diepenveen. Nico is aangesloten bij een club uit Deventer maar komt om bovenstaande redenen ook altijd trouw in Twello inkorven. Op plek 3 zien we Gerard Bolink uit Bathmen die daarmee in de club het goud pakt en 3 duifjes in de top 10 klasseert. Dit zat er al een beetje aan te komen de laatste weken. Zijn duiven zijn zeer geschikt voor het zwaardere werk en dat bleek de afgelopen weken al toen hij zich steeds wat hoger in de uitslag klasseerde. Rein Evers, plek 2 en 8, draait zijn 2 ingezette duifjes in de kop van de uitslag en laat daarmee zien dat hij zijn zaakjes goed op de rails heeft. Verder zien we vroege duiven bij Jan Ketelaar, Stefan Jansen, Went v.d. Steeg (2x) en Marianne en Frits van Brummen. De prijzen waren binnen een uur verdiend wat op dit soort vluchten betekent dat het verloop goed is.

Niergnies
In de ochtend werd de vitessevlucht vanuit Niergnies (306 km) vervlogen. Waar de duiven na 2 zware weken eigenlijk wel toe waren aan een vluchtje van 150 km, iets wat de noordelijke afdelingen deden met lossingen in Weert en Venlo, stond er weer een pittige opdracht te wachten. De laatste weken is het al Jan de Ruiter wat de klok slaat. De Turbo uit Teuge laat er geen gras over groeien en laat wekelijks zien waar de goede en in vorm zijnde duiven huizen. Niergnies was daar geen uitzondering op. Met het hele podium en 6 duiven in de top 10 is wel duidelijk wie momenteel de lakens uitdeelt. Met 3 duiven van de hierboven al geprezen Gerard Bolink en 1 van Rein Evers is de top 10 snel vol. Voor de overige liefhebbers resten de kruimels hoewel daar ook nog deelnemers zijn met mooie prijspercentages. Opvallen weer het spel van Rein Evers met 5 van zijn6 duiven op de uitslag. Eveneens sterk spel van Marianne en Frits v. Brummen met 8 prijzen van 11 gespeelde duiven, zo ook van Hans Boveree met 5 v.d. 8.
Voor komende week staat de eerste midfondvlucht te wachten met een inkorving op donderdag. De duiven verblijven dan een extra nacht in de manden en worden ook van voer en water voorzien, voor velen wellicht een nieuwe ervaring. Daarnaast wordt er dinsdag al ingezet voor de eerste overnachtvlucht vanuit Limoges (788 km). Deze duiven worden vrijdag(middag) gelost om op zaterdag thuis te komen, daarmee is dan ook het overnachtseizoen begonnen.

Top 10 Gien Steeds Verder: 1,5,6. Gerard Bolink, 2,8. Rein Evers, 3. Jan Ketelaar, 4. Stefan Jansen. 7,10. Went vd Steeg, 9. Marianne en Frits v. Brummen.

Top 10 Niergnies: 1,2,3,6,7,8. Jan de Ruiter, 4,5,10. Gerard Bolink, 9. Rein Evers.