Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 07-09-2022

Dizy le Gros voor Freek Wagenaar
Steffan Willems wint Chimay

TWELLO-Het voorlaatste officiële vluchtweekend van seizoen voor de duivensporters werd er 1 van lang wachten. In duivenland was er zaterdag twijfel over het wel of niet lossen. Sommige afdelingen losten op zaterdag, anderen, waaronder Gelderland, stelden uit naar zondag. Om 08.30 uur werden  de natour duiven gelost in Chimay (272 km) en om 08.45 uur de jonge duiven in Dizy le Gros (327 km) De vlucht voor de ervaren jonge duiven kende een duur van 20 minuten voordat de prijzen (30% thuis) verdiend waren daar waar de onervaren jonge duiven op de natour er voor zorgden dat hun eerste vlucht met 2 nachten mand ruim 3 kwartier duurde.

Dizy le Gros
Door 5 liefhebbers, het minimale aantal deelnemers om een wedstrijd te mogen organiseren, werden nog 65 duiven ingezet. Een soort van mini-concours derhalve. Er zijn 2 verschillende soorten deelnemers, dat zijn de specialisten van het jonge duivenspel en die die de jonge duiven zoveel mogelijk mandervaring willen laten op doen om volgend jaar als ervaren 1 jarige aan de vluchten deel te nemen. Het mooie van deze vlucht is dat alle 5 deelnemers in de uitslag staan. Soms is het spel van bepaalde liefhebbers zo sterk dat anderen niet bij de eerste 30% zitten en dus niet “op papier” staan. Freek Wagenaar klokt net als vorige week de snelste duif voor Patricia en Henry Oosterboer. Zij verdelen als specialisten ook bijna de hele top tien, ware het niet dat Rein Evers zich daar als mini-liefhebber ( 6 stuks mee) knap tussen weet te klasseren. Ook Henk Blankestijn en Marian en Frits van Brummen draaien een duifje op tijd.

Chimay
Voor Chimay kwamen er vrijdag wat meer duiven aan de start. Door 12 deelnemers werden 135 duiven ingezet. Voor veel jonge duiven was het uitstellen van de vlucht naar zondag de eerste keer dat ze 2 nachten in de vrachtwagen zaten. Dit is altijd een lastig moment. De duiven krijgen eten en drinken aangeboden. Het eten gaat wel goed maar het drinken is soms moeilijk te vinden omdat ze daarvoor de kop/snavel door een rekje moeten steken, iets wat voor velen nieuw is. Wel zijn er steeds meer liefhebbers die deze situatie thuis op de hokken na bootsen in plaats van ze uit de traditionele drinkpot te laten drinken. De snelste melding kwam uit Epse waar Steffan Willems en mooie uitslag maakt met 5 duiven in de top 10. In Voorst klokte Freek Wagenaar voor Henk Blankestijn, die het podium compleet maakt, de 2e duif van deze wedstrijd. Hans Boveree, die de natour speelt met 2 duifjes, claimt ook nu weer een plekje in de top van de uitslag. Tijdens het uitlezen van de klokken bleek dat van beide vluchten de meeste duiven weer in de hokken zaten. Met nog 1 wedvlucht te gaan is ook seizoen 2022 weer bijna ten einde.

Top 10 Dizy: 1,3,4,5,6,10. Freek Wagenaar, 2,7,8. Patricia en Henry Oosterboer, 9. Rein Evers

Top 10 Chimay: 1,5,6,9,10. Steffan Willems, 2,4,8. Freek Wagenaar, 3. Henk Blankestijn, 7. Hans Boveree