Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 10-08-2022

Warrige vlucht vanuit Bierges
Zege Henry en Patricia Oosterboer 

TWELLO-Na alle drukte en hectiek van de afgelopen weken was er eindelijk weer eens een rustig weekend voor de duivensporters van Steeds Verder. Op vrijdagavond werden er 140 duiven ingekorfd door 9 liefhebbers. Een “makkie” dus voor alle werkers in de club.

Bierges
Met Bierges (198 km) werd alweer de vierde vlucht voor de junioren vervlogen. De jonge duiven krijgen steeds meer ervaring en komen dus steeds makkelijker thuis. Echt heel soepel ging het in eerste instantie echter nog niet. Vanaf plaatsen als Bierges, met afstanden onder de 200 km, moeten de aankomsten veel massaler kunnen zijn en de duiven sneller achter elkaar kunnen arriveren. Vele theorieën doen natuurlijk de ronde omdat iedereen voor alles een verklaring wil hebben. Wat deze zaterdagmorgen opviel was dat de duiven veelal uit de verkeerde hoek huiswaarts keerden. Ook kwamen heel veel duiven terug uit het noorden. Uiteraard vervliegt een duif zich weleens maar als zoveel duiven met deze problemen kampen is er iets aan de hand.
De meest waarschijnlijke verklaring zou kunnen zijn dat de duiven van vlieggebied Noord-Oost, waar Twello onder valt, zijn aangesloten bij de duiven van Noord-West. Deze zijn een kwartier eerder gelost, ook vanuit Bierges. Het zou zomaar kunnen dat de kopgroep van NO is aangesloten bij de staart van NW en daarmee langs de verkeerde kant van het Veluwe-massief is gevlogen om vanuit het noorden weer terug te moeten keren. Hoe het werkelijk is geweest zullen we nooit weten.

Winnaars
Elke vlucht heeft zijn verdiende winnaar en hoewel er sprake was van maar 1 vlucht hebben we toch 2 winnaars. Hoe zit dat? De plaatsen 1 en 2 worden ingenomen door de Combinatie Oosterboer. Deze bestaat uit Henry en Patricia Oosterboer. Henry werkt in een 5-ploegendienst en als de verzorging niet past met zijn werk zorgt Patricia voor de duiven. Dit varieert van de verzorging op het hok tot het aanleveren van de duiven in het clubgebouw. Henry en Patricia leggen zich, net als Freek Wagenaar, helemaal toe op het spel met de junioren. Na het seizoen worden deze overgenomen door John Romein, Henry en Patricia spelen op de hokken van John, die er als oude duif mee vliegt. Dat dit een prima samenwerking is, bewees John het afgelopen jaar met de oude duiven waarin de jaarlingen, geboren in 2021 en toen gespeeld door Henry en Patricia, vaak voor de mooiste uitslagen zorgden.
Na het domineren van de eerste 3 vluchten doet Freek Wagenaar deze week even een relatief klein stapje terug. Zijn eerste duif vinden we terug op plek 3 en met 4 duiven in de top 10 mag hij zeker niet klagen. De Comb. Oosterboer vindt hun 3e duifje terug op plek 4, een bijna perfecte uitslag dus. Rein Evers, Jan de Ruiter en Niki Romein, John vliegt met een aantal jonge duiven op naam van zijn vrouw, vullen de laatste 3 open plekken in de top tien op.

Volgende week weer “gewoon” 2 vluchten. Donderdag gaan in principe de jonge duiven op weg voor hun eerste vlucht met 2 nachten mand. Naast deze nieuwe ervaring gaat ook de hele afdeling, bestaande uit 4 vlieggebieden, gelijktijdig los. Deze keer dus geen kans op het inhalen van eerder geloste groepen. De 2e vlucht deze week is de natourvlucht vanuit Heusden-Zolder, waaraan zowel oude als jonge duiven mogen deelnemen. Met de start van de 5 natourvluchten nadert het seizoen dan zichtbaar haar einde.

Top 10 Bierges: 1,2,4. Henry en Patricia Oosterboer, 3,6,7,8. Freek Wagenaar, 5. Rein Evers, 9. Jan de Ruiter, 10. Niki Romein