Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 01-06-2022

Gerard Bolink eerste in NIC
Dubbele zege Jan de Ruiter

TWELLO-Voor het eerst stonden er dit seizoen 2 vluchten op het vliegprogramma van de Twellose duivensporters. Het begrip “Twellose” is op de verdere vluchten maar zeer betrekkelijk. Buiten dat veel leden van p.v. Steeds Verder uit de omliggende dorpen komen, is er ook altijd een aantal liefhebbers van andere clubs dat in Twello hun duiven inzet. Vaak is dit, vooral nu na de coronabeperkingen, een gezellig gebeuren waar liefhebbers die elkaar een hele tijd niet troffen de tijd nemen om gezellig bij te praten.

Niergnies
Het belangrijkste zijn natuurlijk de vluchten. Naast een donderdagvlucht is er meestal ook een kortere vrijdagvlucht. Voor de vierde vitessevlucht werden de duiven vervoerd naar Niergnies (305 km). Met 286 ingezette duiven werd het een mooie wedstrijd. Jan de Ruiter noteerde de snelste duif. Jan draait al het hele seizoen vroege duiven en mooie prijspercentages. Dan is een overwinning een kwestie van tijd, dat bleek zaterdag maar eens te meer. Door de harde vlagerige wind bleken er bij veel deelnemers grotere gaten tussen de aankomsten te zitten. John Romein, met de 2e melding, heeft daar geen last van. Binnen iets meer dan 3 minuten draait hij 7 duiven die allen in de top 10 staan, een fantastische uitslag. Henk Blankestijn op de Kar en Albert Hendriksen drukken hier beide nog een duifje tussen en daarmee is de top 10 vol. Het was een eerlijke wedstrijd waarbij de prijzen (33% van de duiven retour) in een half uurtje verdiend waren. Tijdens het afslaan bleek dat er hier en daar nog een duifje miste maar dat het grote gros de thuishaven weer veilig had weten te vinden.

La Ferte St. Aubin
Donderdag werd er ingezet voor de afdelingsvlucht vanuit de plaats met de exotische naam La Ferte St. Aubin. Vroeger was dit gewoon Orleans maar doordat er steeds minder geschikte losplekken zijn werd dit eerder al Fay aux Loges en dus nu weer La Ferte. De afstand voor de liefhebbers in Twello bedroeg zo’n 585 km. Met de harde noord/noordwesten wind zeker geen peulenschilletje. Vanuit Bathmen waren 4 deelnemers naar Twello gekomen om daar in te korven in het zgn. Nationale Inkorf Centrum. Zaterdagmorgen om 7.00 uur werden de duiven gelost. Met in het achterhoofd de snelheden van ’s morgens werden de eerste duiven vanaf 15.00 uur verwacht. Uiteraard wegen wind en afstand mee en bleken de duiven toch meer tijd nodig te hebben. Het werd een echte vlucht voor sterke en taaie duiven. Gerard Bolink uit Bathmen meldde de eerste duif vanuit Bathmen. Spoedig arriveerden er meerder duiven op het thuishonk. Jan de Ruiter in Teuge bleek de snelste Twellose duif te hebben, op de voet gevolgd door Sven van Brummen. Na de overwinning van de ochtendvlucht dus een dubbele zege in de club voor Jan. Wel moet hij in het NIC zijn meerdere erkennen in Gerard Bolink.
Sven, die er zelf met zijn gezin een paar dagen tussenuit was, sprong 3 gaten in de lucht op Vlieland toen hij hoorde dat vader Frits een vroege duif geklokt had. Sven speelt met 2 duivinnetjes die tussen de jonge duiven zitten. In principe speelt Sven alleen met jonge duiven die dan volgend jaar weer verhuizen naar de hokken van Frits en Marian. Om in het voorseizoen ook wat te “kiek,n” te hebben, volgde hij de raad van een clubgenoot op om een paar jaarling duivinnetjes tussen de jongen te houden. Wekelijks komen deze mooi naar huis, meestal net wel of net niet in de uitslag, maar altijd fris. Omdat het duiven zijn voor de verdere afstanden werd er ingekorfd op deze vlucht met het prachtige hierboven genoemde resultaat. Steffan Willems klokt op plaats 3 zijn enige ingezette duif, 100% prijs dus. Dan is het de beurt aan Jan Ketelaar inTerwolde, Rein Evers in Wilp (A) (ook 100%) en weer een paar keer Jan de Ruiter. Het was een mooie eerlijke wedstrijd met mooie winnaars.

Top 10 Niergnies: 1. Jan de Ruiter, 2,3,5,6,7,9,10. John Romein, 4. Henk Blankestijn, 8. Albert Hendriksen.

Uitslag La Ferte Club: 1,4,7. Jan de Ruiter, 2. Sven v. Brummen, 3. Steffan Willems, 5,6,8. Jan Ketelaar, 9,10. Rein Evers, 11,12. Werner vd Steeg

Top 10 La Ferte NIC: 1,6,7,8. Gerard Bolink, 2,9. Jan de Ruiter, 3. Herwin Dikkeboer, 4. Sven v. Brummen, 5. Steffan Willems, 10. Jan Ketelaar