Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 23-03-2022

Jubilarissen bij p.v. Steeds Verder

TWELLO-Na de versoepelingen van het Corona-beleid komt het verenigingsleven weer langzaam op gang. Dit geldt ook voor de duivensporters van p.v. Steeds Veder. Na 2 jaren van snelle bezoekjes aan het clubgebouw om de duiven af te geven of de klokken uit te lezen, zijn er de afgelopen week in sneltrein tempo 3 bijeenkomsten geweest.

NL-Doet

Zaterdag 12 maart werd er een klusjes dag georganiseerd in het kader van NL-Doet. Het bestuur had een lijst gemaakt van de meest urgente werkzaamheden. Zo werd de binnenkant van het gebouw weer spic en span gemaakt, werden de bosschages rondom het gebouw flink aangepakt en werden de oude damwandplaten van de aanbouw van een nieuwe lik verf voorzien. Voor het laatste had het bestuur een begroting ingediend bij NL-Doet en werd de club een mooie donatie toegewezen.

Ledenvergadering

Maandag 14 maart stond er dan eindelijk ook eens weer een ledenvergadering gepland. De gebruikelijke zaken werden doorgenomen. Veel leden waren benieuwd naar de financiële positie van de club. De kantineopbrengsten stonden immers bijna 2 jaar op “nul”. Gelukkig wordt de club vanuit de gemeente op de hoogte gehouden van de mogelijk- en onmogelijkheden m.b.t. het Corona-beleid en kwam ook Steeds Verder in aanmerking voor een bijdrage. Op het laatste nippertje werd er dan ook nog door enkele leden een online verkoop van tegoedbonnen voor jonge duiven in elkaar geflanst zodat de penningmeester toch nog redelijk tevreden kon zijn.

Prijsuitreiking

Afgelopen zaterdag werd de prijsuitreiking gehouden van de seizoenen 2020 en 2021. Tal van prijzen werden in rap tempo uitgedeeld door spreekstalmeesters Cor Wenink en Stefan Jansen. Ook voorzitter Sven van Brummen droeg zijn steentje bij. Daarna was het de beurt aan Albert Hendriksen om namens de attractiecommissie de prijzen, gesponsord via een bepaalde formule door Buurman Vleesch en Vis en Puur bloemen en planten, uit te reiken.

Jubilarissen

Het lekkerste werd tot het laatst bewaard. Voorzitter Sven van Brummen nam het woord en riep achter elkaar 4 jubilarissen naar voren. Eerst was daar Freek Wagenaar. Freek was al in 2020 veertig jaar lid. Daarna was het de beurt aan John en Gerrit Nieuwenhuis, ook beide veertig jaar lid. Annet Jutten was de volgende die in het zonnetje werd gezet. 25 jaar lid en ze is vanaf het begin een dragende kracht voor de club geweest. Daarna ging de microfoon over naar Cor Wenink omdat ook Sven zelf in de bloemetjes werd gezet. Ook hij vierde zijn 25 jarig jubileum. Zowel Cor als Sven hadden voor alle jubilarissen mooi woorden over door een beetje de geschiedenis in te duiken. Daarmee kregen ze allemaal de aandacht die ze dik verdiend hebben.

Nieuwe seizoen

Vanaf heden wordt er alweer vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen. Er moet altijd van alles gebeuren waarvan het meeste onzichtbaar werk is. In principe is de start van het seizoen zo rond half april maar vanwege de heersende vogelgriep is eigenlijk alles nog ongewis. Het enige dat de club kan doen is zorgen dat alles dan startklaar staat, voor het overige is het rustig afwachten.

 

Bij de foto:  De jubilarissen bij Steeds Verder: v.l.n.r. Annet Jutten (25 jr), Sven van Brummen (25 jr.) Freek Wagenaar, Gerrit Nieuwenhuis en John Nieuwenhuis (allen 40 jr.)