Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 08-09-2021

Quievrain jong voor Freek Wagenaar
Albert Hendriksen opnieuw winnaar natour

TWELLO-Afgelopen zaterdag waren er wederom 2 vluchten te vervliegen. Zowel de jonge duiven als die van de natour (oud en jong) werden gelost in Quievrain (263 km). Voor beide disciplines was het de voorlaatste vlucht. Volgende week staan als afsluiter nog de langste vluchten te wachten met voor de jongen een vlucht vanuit Sens (490 km) en voor de natour vanuit Morlincourt (366 km).

Quievrain jong
Met slechts 20 duiven in concours, ingezet door Freek Wagenaar en Jan Ketelaar (beide 10 duiven), was er sprake van een mini concoursje. De 5 prijsjes kwamen allemaal op naam van Freek te staan. Jan draait in groter spelverband nog wel een aantal duiven in de punten. Speel je in een sterke club of tegen zware concurrentie dan val je soms in de club buiten de prijzen maar in hogere spelverbanden, competitie tussen meerdere clubs, vallen er dan vaak nog wel wat punten te scoren.

Quievrain natour
Voor de natour werd nog door 6 deelnemers het respectabele aantal van 137 duiven aan de start gebracht. De duiven werden om 12.15 uur relatief laat gelost. Met een noordoosten windje schuin op de kop werd het een pittig vluchtje. Na bijna 4 uur vliegen meldde de eerste duif zich om 16.08 uur op de hokken van Albert Hendriksen aan de Rijksstraatweg. Binnen 6 minuten arriveerden er 5 duiven die, naar later zou blijken, de plaatsen 1 t/m 5 bezetten. De afgelopen weken repten we al over de wederopstanding van het hok Hendriksen. Een paar kleine ingrepen aan het plafond, waardoor de verluchting blijkbaar flink verbeterde, zorgde ervoor dat hij de mooiste uitslag uit zijn carrière maakte en dat hij van een zgn. ”krabber” in enkele weken uitgroeide tot de te kloppen man. Met nog 1 vlucht te gaan is zijn seizoen nu al geslaagd maar voor het binnenhalen van het natour-kampioenschap zal er nog 1 keer gepiekt moeten worden.
Na het optrekken van de eerste stofwolken was het de beurt aan Freek Wagenaar in Voorst die in no-time 10 duiven klokte en daarmee de plaatsen 6 t/m 15 bezet. Freek krijgt zijn duiven deze week weer prima naar huis. Hij draait een geweldige serie, slechts hier en daar onderbroken door een paar duiven van Bram Scherpenzeel en nog een verdwaalde van Albert Hendriksen.

Volgende week dus de laatste vlucht. De verwachting is dat er weer niet heel veel duiven ingezet zullen worden. Voor de meeste liefhebbers is er niks meer te verdienen en de duiven worden door de intredende rui kaal.
Na de laatste natourvlucht zal p.v. Steeds Verder nog 5 zgn. Taartvluchten organiseren. Dit zijn door de club georganiseerde africhtingsvluchten voor late jonge duiven zonder wedstrijdelement. Door deze onervaren duiven nog een paar leuke vluchtjes voor te schotelen kunnen ze nog wat ervaring op doen om volgend jaar meteen met de vluchten te kunnen mee doen. Vaak komen mensen uit de wijde omtrek richting Twello en is het naast de nuttige trainingen voor de duiven vaak ook een soort van reünie van liefhebbers uit verschillende woonplaatsen en verenigingen.

Top 5 Quievrain jong: 1,2,3,4,5. Freek Wagenaar

Top 10 Quievrain natour: 1,2,3,4,5. Albert Hendriksen, 6,7,8,9,10. Freek Wagenaar