Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 25-08-2021

Freek Wagenaar blijft winnen
Steffan Willems op de weg terug

TWELLO-Met rasse schreden nadert het einde van dit vliegseizoen. Nog 3 weken spel en de klokken kunnen weer in de kast tot april/mei volgend jaar. Zoals de laatste weken gewoonte is werden er ook afgelopen zaterdag weer 2 vluchten georganiseerd. De oude en jonge duiven voor de natour waren afgereisd naar Heusden-Zolder (143 km) en de jonge duiven stonden voor hun eerste afdelingslossing in Morlincourt (380 km)

Heusden-Zolder
Ook nu stonden er weer een mooi aantal duiven in concours. Er werden 362 duiven ingezet door 16 liefhebbers. Elk weekend is echter weer anders. Konden vorige week alle duiven mooi vroeg gelost worden, de natourduiven moesten dit keer tot 10.50 uur wachten alvorens het sein tot lossen klonk. Dat had deze keer te maken met het weer maar ook met de losplaatsen van andere afdelingen. Er wordt geprobeerd om de duiven zo te lossen dn niet b.v. de duiven die in Gelderland moeten zijn “opgeslokt” worden door duiven die naar Friesland moeten. Met mooi weer is dit zelden een probleem maar als het in het zuiden beter is dan in het noorden moet er heel veel geregeld worden en is er veel overleg tussen de lossingscoördinatoren nodig.
Iets voor half één is het Freek Wagenaar in Voorst die het bal opent, dat was geen verrassing gezien zijn sterke spel van de laatste weken. Freek krijgt er 3 vrijwel gelijktijdig thuis en pakt daarmee het hele podium. Bram Scherpenzeel zit er ook weer mooi bij met zijn favoriete (eerstgetekende) duif. Dan is het de beurt aan Albert Hendriksen die vorige week al liet zien dat zijn timmerwerkzaamheden van een paar weken terug hun vruchten af beginnen te werpen. Het hele jaar liep het niet zoals hij zich wenste met als dieptepunt dat de jonge duiven aan huis nauwelijks hun rondjes wilden vliegen. Hamer en zaag werden ter hand genomen om het hok te veranderen en met 4 duiven in de top tien blijken deze ingrepen voorlopig hun vruchten af te werpen. Met de plaatsen 8 en 10 maakt Freek de top tien vol.

Morlincourt
Voor de jonge duiven stond de eerste afdelingslossing op het programma. Alle duiven van Afd. 8 worden dan gelijktijdig gelost, daar waar in de aanloop de duiven in kleinere groepen in vrijheid worden gesteld. Alle ogen waren weer gericht op “Voorst” waar Freek Wagenaar al wekenlang domineert. Nu was het Freek die gezondheidsproblemen bij zijn duiven had. Dit waren niet de maag/darmproblemen waar we vorige week over schreven maar de zgn. One Eye Cold. De duiven hebben dan last van een virus dat er voor zorgt dat, de naam zegt het al, er 1 oog ontstoken is. Altijd zit er dan 1 oog dicht, vrijwel nooit 2. Onbekend is hoe het komt dat het altijd 1 oog is. Met een week rust is alles weer voorbij en kunnen de duiven weer gespeeld worden. Voor Freek was het dus zoeken en schipperen welke duiven mee konden en welke thuis moesten blijven. Dit virus heeft natuurlijk zijn weerslag op de algehele conditie en mede daarom speelde Freek een voor zijn doen mindere vlucht. Wel had hij nog de hoofdvogel maar zijn prijspercentage was ver onder de maat. Steffan Willems zette de stijgende lijn van vorige week voort. Met 5 duiven in de top tien en een mooi prijspercentage lijkt hij op de weg terug. Jan Ketelaar heeft ook 2 mooie vroege duiven en kan tevreden zijn met deze uitslag. Het hoogste prijspercentage is deze week voor Rein Evers. Hoewel hij niet echt heel vroeg zit draait hij 2 van de 3 gezette duiven in de lijst en scoort daarmee dus ruim 66% prijs. Beide duifjes kreeg Rein dit voorjaar overigens geschonken van clubgenoot Albert Hendriksen, gedeelde vreugde is ook in dit geval weer dubbele vreugde.

Top 10 Heusden-Zolder: 1,2,3,8,9. Freek Wagenaar, 4. Bram Scherpenzeel, 5,6,7,9. Albert Hendriksen

Top 10 Morlincourt: 1,4,9. Freek Wagenaar, 2,5. Jan Ketelaar, 3,6,7,8,10. Steffan Willems