Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 16-06-2021

Steffan Willems blijft winnen
Masterclass Cor Wenink

Twello-Het verhaal wordt eentonig want ook afgelopen weekend was er weer een uitgestelde lossing. De overnachtduiven gingen zoals gepland op vrijdag los om in de loop van zaterdag thuis te komen. De middenafstand duiven konden echter niet op zaterdag in vrijheid gesteld worden omdat er, hoewel iedereen vooraf optimistisch was, sprake was van lage bewolking en motregen op de vlieglijn.

St. Vincent
Door veel marathonspelers wordt deze ruim 1100 km lange klassieker ook wel de koninginnevlucht van het jaar genoemd. Door de afstand alleen al is het een zware vlucht. De weersomstandigheden kunnen voor wat verlichting, windje mee, of voor wat extra gewicht in de schaal, warm en wind tegen, zorgen. Afgelopen weekend was het een taaie editie, vooral ook omdat het zaterdag niet echt goed duivenweer was, getuige ook de uitgestelde lossing van de midfondvlucht.
Wanneer we het over taaie en lange vluchten hebben komt er 1 naam meteen bij velen boven drijven, die van Cor Wenink. Cor heeft het soort duiven dat bijzonder taai is en niet van opgeven weet. Op de eerste, relatief korte, overnachting van dit seizoen was hij ook al de winnaar omdat dat ook een stroeve vlucht was. Afgelopen weekend was de editie van St. Vincent het prototype van een “echte” overnachtvlucht. Cor deed niets af aan zijn reputatie en klasseerde al zijn 5 ingezette duiven in de uitslag. Voordat er bij de andere liefhebbers ook maar een veer gearriveerd was had Cor het klepje alweer dicht. Van zo’n weekend dromen alle duivensporters maar dit is maar voor weinigen weggelegd.
In het inkorfcentrum Twello werd ook door een aantal liefhebbers uit ander plaatsen ingekorfd. De combinatie Zoetbrood uit Apeldoorn weet nog mooi op tijd een duifje te draaien en daarmee de derde plaat in het Nationaal Inkorf Centrum te pakken. Voor de overige liefhebbers was het schrapen om nog op de uitslag te komen.

Melun
Het wil dus dit jaar nog niet echt vlotten met het lossen op zaterdag. Ook nu werd de midfondvlucht vanuit Melun (470 km) weer uitgesteld naar zondag. Een bijkomend nadeel is dan telkens weer de dag minder die de duiven en liefhebbers hebben als voorbereiding op de komende vlucht. Het programma staat vast en hoewel het soms misschien wel verstandig zou zijn om daar creatief mee om te gaan, blijven de voor het seizoen geprogrammeerde vluchten staan. Een aantal liefhebbers kiest er dan voor om de vliegploeg te splitsen of om deze zo nu en dan helemaal niet in te zetten. Dit om de duiven de rust te geven die ze nodig hebben.
De duiven van Steffan Willems lijken geen rust nodig te hebben. Steffan heeft, op 1 vlucht na, alle korte vluchten van dit seizoen nog gewonnen. Samen met opa Hans Eckelboom wint hij niet bijna wekelijks de eerste prijs maar draait hij ook hele hoge prijspercentages met veel kopduiven. Afgelopen zondag was daar geen uitzondering op. Met 7 duiven in de top 10 blijven de kruimels voor Jan Ketelaar (2e en 9e ) en Frits en Marian van Brummen (7e).

Programma
Komend weekend staan er zelfs 3 vluchten op de rol. Er is een midfond-, een dagfond- én een marathonvlucht. Ondertussen weet u wel wie op welk onderdeel sterk voor de dag komt en misschien kunt u voor uzelf al uittekenen wie deze vluchten gaan winnen of wie er weer mooie series zullen draaien. Volgende week kunt u dan controleren of u het bij het rechte eind had.

Top 8 NIC Twello:  1,2,4,5,6. Cor Wenink, 3,8. Comb. Zoetbrood, 7. Annet Jutten.
Top 10 Melun: 1,3,4,5,6,8,10. Steffan Willems, 2,9. Jan Ketelaar, 7. Frits en Marian van Brummen