Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 26-05-2021

Steffan Willems wint Dizy le Gros
Chateaudun voor Bram Scherpenzeel

TWELLO-Afgelopen weekend stonden er voor het eerst dit seizoen 2 vluchten op het programma. De dagfondduiven werden donderdag ingezet voor Chateaudun (575 km) en de snelle duiven voor het station met de mooie naam, Dizy le Gros (327 km). Tijdens het inkorven was het al bijna zeker dat beide vluchten niet op zaterdag gelost zouden worden vanwege het te verwachten weer. Dit bleek uit te komen en de vluchten werden op zondag vervlogen.

Dizy le Gros
Hiervoor werden op vrijdag het mooie aantal van 279 duiven ingekorfd. De kortere vluchten hebben dit seizoen nog niet over deelname te klagen. Uiteraard is dit relatief maar met een teruglopend aantal liefhebbers zijn dit nog mooie aantallen. Zoals elke week was ook dit keer Steffan Willems weer de gedoodverfde favoriet voor de overwinning. Goede duiven en een tomeloze inzet zorgen ervoor dat hij samen met opa Hans Eckelboom tot nu toe alle snelheidsvluchten op zijn naam schreef. Dit keer stond er een stevige rugwind die zorgde voor hoge snelheden. Ook was er hier en daar nog wel een buitje waardoor er hier en daar een gaatje viel en er soms onregelmatigheden in de aankomsten waren. De eerste duif van Steffan en Hans had daar geen moeite mee en scoort ook in groter verband tegen bijna 9200 duiven een mooie kopprijs. Op het moment dat we dit schrijven staat hij nog bovenaan maar een aantal clubs leest later de klokken pas uit. Afwachten dus, volgende week weten we meer. In de top 10 zien we verder de bekende namen van de laatste weken: Jan Ketelaar, Jan de Ruiter, Bram Scherpenzeel en ook weer Hans Boveree. Mooi en opvallend is de naam van Dick van Dijk (sr) met een zevende plaats.

Chateaudun
Voor de eerste dagfondvlucht werden in Twello 62 duiven ingekorfd door 8 liefhebbers. Daarbij waren 4 liefhebbers uit Bathmen die vanwege de veiligheidsvoorschriften van de vluchten naar Twello kwamen omdat er minimaal 5 deelnemers per vlucht moeten zijn.
De geringe deelname is te verklaren door de onregelmatige vluchten van de afgelopen weken en het te verwachten slechte weer voor dat weekend. Achteraf viel het allemaal mee. Ook hier hoge snelheden en een redelijk snel verloop. Bram Scherpenzeel speelde al sterk op de korte vluchten en trok die lijn door naar zijn favoriete spel en pakt de eerste prijs en 4 keer top tien. De mensen uit Bathmen lieten zich ook niet onbetuigd. Gerard Bolink staat 3 keer in de top tien die verder bestaat uit Dinie Bolink, Jan Ketelaar en Werner v.d. Steeg. Al met al geslaagde vluchten met ’s avonds de meeste duiven weer in het eigen hok.

Vervolg seizoen
Gisteren is er ingekorfd voor de eerste overnachtvlucht vanuit Limoges (780 km). De duiven worden vrijdagmiddag gelost en komen in de loop van zaterdag thuis. Een speciale discipline met speciaal gefokte duiven. Het seizoen draait dan op volle toeren en met, hopelijk, wat beter weer in het verschiet zullen het mooie vluchten worden. Vanaf 20 juni starten ook de (oefen)vluchten voor de jonge duiven en staan er soms 3 of 4 vluchten gepland. Drukke tijden voor de liefhebbers en commissieleden.

Top 10 Dizy: 1,2,3,6,10. Steffan Willems, 4. Jan Ketelaar, 5. Jan de Ruiter, 7. Dick van Dijk (sr), 8. Hans Boveree, 9. Bram Scherpenzeel

Top 10 Chateaudun: 1,4,9,10. Bram Scherpenzeel, 2,3,8. Gerard Bolink, 5. Dinie Bolink, 6. Jan Ketelaar, 7. Werner v.d. Steeg