Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 05-06-2019

DUIVENSPORT: Winst voor Nieuwenhuis en de Ruiter

TWELLO-Onder prima weersomstandigheden werden dit weekend 2 vluchten afgewerkt. De snelle duiven werden gelost in Soissons (365 km) en de eerste marathonvlucht werd vanuit Limoges (788 km).

Limoges
De meeste marathonvluchten zijn zogenaamde overnachtvluchten. De duiven worden dan op vrijdagmiddag gelost en komen in de loop van zaterdagmorgen weer thuis. Voor deze spelvorm zijn in de loop der jaren speciale duiven gefokt. Rustige, meestal wat kleine, duiven die zich rustig gedragen en zuinig met hun energie omgaan. De verwachting was dat er vanwege de lichte wind in de rug en de relatief korte afstand ’s morgens in alle vroegte al duiven konden arriveren. Dit bleek een juiste aanname te zijn. Vanuit de omliggende verenigingen hadden er ook nog liefhebbers in Twello ingekorfd. Onder hen was ook de Comb. Zoetbrood en Zoon uit Apeldoorn. Zij presteerden het om al om 06.24 uur hun eerste duif te klokken. Daarmee waren ze de snelste van alle in Twello ingekorfde duiven. Gerrit en John Nieuwenhuis counteren echter op niet mis te verstane wijze. Met de plaatsen 2,3,4 en 5 laten ze zien dat hun investeringen in de moderne fondduif van de afgelopen jaren hen geen windeieren hebben gelegd. Dit belooft voor de komende vluchten.

Soissons
De snelheidsduiven profiteerden ook van de gunstige wind. De eerste duif, van Jan de Ruiter in Teuge, haalt ruim de grens van 90 km/h. Bij Steffan Willems in Epse arriveren niet veel later 4 duiven tegelijk, zij laten deze week het sterkste spel zien met 5 duiven in de top tien. Bram Scherpenzeel, die zijn duiven voorbereidt op de dagfondvluchten, klasseert zich hier nog nipt tussen. Uiteraard pakt Jan Ketelaar in Terwolde ook weer een keurige prijs, evenals Stefan Jansen die zijn sterke spel van de laatste weken continueert.

Top tien Limoges: 1,6,8. Comb. Zoetbrood, 2,3,4,5. Comb. Nieuwenhuis, 7. Comb. V. Brummen, 9. Annet Jutten, 10. Cor Wenink

Top 10 Soissons: 1,9. Jan de Ruiter, 2,3,4,6,10. Steffan Willems, 5. Bram Scherpenzeel, 7. Jan Ketelaar, 8. Stefan Jansen