Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 24-04-2019

Duivensport onder ideale omstandigheden

TWELLO-De tweede vlucht op de agenda van de duivensporters uit Twello en omstreken werd vervlogen vanuit Tongeren (165 km). In tegenstelling tot vorige week waren de weersvooruitzichten in één woord geweldig te noemen. Redenen om de duiven daarom thuis te houden waren er dan ook niet.

Vrijdag tijdens het inkorven werden er door 14 deelnemers in totaal 315 wedstrijdduiven aan de start gebracht. Tijdens het inkorven, de duiven worden geregistreerd en per geslacht in de reismanden gestopt, worden er altijd heel wat gesprekken aangaande de duivensport gevoerd. Daarom komen ook leden die niet meespelen vaak even aanwippen voor een bakje koffie en een praatje. Ondertussen doen de mensen die de administratie in goede banen leiden hun werk en worden de duiven, zodra de grote vrachtwagen gearriveerd is, gezamenlijk ingeladen.

Zaterdagmorgen moest er eerst hier en daar nog wat grondmist oplossen maar om 09.45 kon het sein tot lossen worden gegeven. Er stond een oosten windje wat betekent dat het snel warm kan worden en dat de lucht droog is. Omdat de afstanden aan het begin van het seizoen relatief kort zijn, vormen deze omstandigheden gaan onoverkomelijke problemen. Wel staat er dan vaak ook een stralend blauwe lucht, zonder de bekende schapenwolkjes, met een fel schijnende zon. Daar hebben sommige duiven het niet zo op. Met het veranderende klimaat zullen deze omstandigheden zich steeds vaker voordoen en moet er met het fokken van jonge duiven ook aandacht aan dit fenomeen geschonken worden.

Vanuit Teuge kwam de eerste melding van Jan de Ruiter. Steffan Willems uit Epse volgde al snel waarna Jan de Ruiter zijn nummer 2 en 3 liet noteren. Vanwege de oostenwind ligt Teuge iets gunstiger dan Epse, met westenwind natuurlijk weer net andersom, maar Steffan liet zich niet onbetuigd en zag ook meteen zijn 2 volgende duiven arriveren. In de top 6 dus 3 keer de Ruiter en 3 keer Willems.
Verder zijn er vroege duiven voor Hennie Beumer, Comb. v. Brummen en Stefan Jansen. Een mooie verdeling van de vroege prijzen derhalve.

Afgelopen vrijdag was de duivensport groots in het nieuws via de Stentor. Er stond een mooie reportage in over de wonderduif Armando die voor ruim 1,2 miljoen Euro werd verkocht aan een vermogende Chinees. In het hele verhaal stonden wel enkele kronkels waaruit blijkt dat het stuk niet geschreven werd door iemand die heel goed is ingevoerd in het duivenwereldje maar het was een leuk stukje aandacht. Zou u ook weleens wat meer over de duivensport willen weten, kom dan gerust eens langs bij het clubgebouw aan de Stinzenlaan (naast de Megafoon) tijdens een inkorfavond op vrijdag, een kopje koffie staat altijd klaar. Of, wanneer u ergens in de buurt regelmatig wat duiven ziet vliegen, maak eens een praatje met de eigenaar en maak eens het thuiskomen van deze diertjes “live” mee… het is spannend en een fantastisch gezicht.

Top 10 Tongeren: 1,3,4,9. Jan de Ruiter, 2,5,6. Steffan Willems, 7. Hennie Beumer, 8. Frits, Marian en Sven van Brummen, 10. Stefan Jansen