Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 22-08-2018

Steffan Willems keivroeg
Jan de Ruiter prolongeert

TWELLO-Ook deze week waren er weer 2 vluchten geprogrammeerd voor de regionale duivenliefhebbers. Donderdag werd er ingekorfd voor de eerste afdelingsvlucht (massale lossing) van de jonge duiven vanuit Laon (336 km) en vrijdagavond gingen de natour duiven (oud en jong) op weg naar Tongeren (166 km)

Donderdagavond
De donderdagavond van Laon zal als een memorabele inkorfavond de boeken in gaan. Naast de eigen leden van Steeds Verder was er ook een aantal liefhebbers vanuit Deventer naar Twello gekomen om in te korven. Om de veiligheid van een concours te waarborgen moet er een minimum aantal deelnemers zijn. Samenwerking is daarom op de laatste vluchten geboden omdat alleen de echte die-hearts nog inkorven. Wat gebeurde er donderdagavond? De klokjes(ander merk) van alle Deventernaren én van topper Steffan Willems weigerden na het inkorven alle diensten. Goede raad was duur, wat was de oorzaak? Om een lang verhaal kort te maken, vele mensen hebben zich zowel donderdagavond tot een uurtje of half één en vrijdag de hele dag ingespannen om dit weer op de rails te krijgen. Na wat slapeloze nachten en met hulp van een welwillende afdelingsfunctionaris is uiteindelijk alles goed gekomen en staan de vijf liefhebbers waar het om ging keurig op de uitslag.

Tongeren
Zaterdagmorgen was het fraai duivenweer. Misschien iets te veel rugwind maar dat hoort er bij. Er werd tijdig gelost en de duiven knalden met bijna 100 km/h huiswaarts. De vroegste melding was weer van Jan de Ruiter uit Teuge. Even later was het Albert Hendriksen die maar liefst 5 duiven vrijwel gelijktijdig boven zijn hok zag vliegen. Ook bij Jan de Ruiter en Jan Ketelaar arriveerden ondertussen weer aanstormende duiven. Albert Hendriksen kon niet achterblijven, blijkbaar hadden zijn duiven een goede dag. Toen de stofwolken enigszins waren opgetrokken en de balans kon worden opgemaakt bleek dat Jan de Ruiter (3 x top 10) , evenals vorige week, de vluchtwinnaar was. Dat Albert Hendriksen met 7 duiven bij de eerste 11 de grote uitblinker was en dat Jan Ketelaar zich daar, zoals bijna altijd, tussen weet te wringen. Bijna overal kwamen de duiven goed thuis, hoewel dat bij een aantal liefhebbers anders lag. Wat daar dan de oorzaak van is blijft gissen maar vervelend blijft het.

Laon
De jonge duiven gingen voor hun eerste afdelingslossing naar Laon. De matadoren Steffan Willems en Freek Wagenaar hadden, net als alle andere deelnemers overigens, hun duiven in een zo goed mogelijke conditie aan de start gebracht. De eerste melding kwam van de kortste afstand. Henk Blankestijn meldde op de Kar het eerste duifje dat later goed bleek te zijn voor de derde plaats. Vrijwel direct volgde de melding van Steffan Willems. Dat was om 2 redenen verheugend: het betekende dat zijn klokje het deed en dat hij een super vroege duif had gedraaid. Steffan bleef melden en ook Freek Wagenaar deed zijn best. Alleen Jan de Ruiter kon zich nog tussen al dit geweld persen met 1 duifje in het midden van de uitslag. Na het afslaan en het insturen van de gegevens bleek andermaal dat een lid van Steeds Verder hoge ogen ging gooien op deze vlucht. Uiteindelijk bleek Steffan in regio Noord tegen bijna 3800 duiven de eerste plaats te hebben behaald en in de afdeling (bijna 7600 duiven) werd hij vierde. Ook oud-Twellonaar Peter Voskamp, die vanuit Deventer kwam inkorven, klokte een hele snelle duif op plaats 3 in Regio Noord.

Al met al een bewogen duivenweekend met hele mooie afsluitingen.

Top 10 Algemeen Tongeren: 1,6,8. Jan de Ruiter, 2,3,4,5,7,10. Albert Hendriksen, 9. Jan Ketelaar
Top 10 B-klasse Tongeren: 1,5,6. Rein Evers, 2,3,8,9,10. Comb. Nieuwenhuis, 4. Jan Hoppen, 7. Cor Wenink

Top 10. Laon: 1,2,4,8,9,10. Steffan Willems, 3. Henk Blankestijn, 5,6,7. Freek Wagenaar