Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 15-08-2018

Venlo voor Jan de Ruiter
Freek Wagenaar wint Chimay


TWELLO-Onder geheel andere weersomstandigheden dan de laatste weken, of eigenlijk maanden, werden er afgelopen zaterdag 2 vluchten afgewerkt. De jonge duiven werden gelost in Chimay (270 km) en de duiven voor de natour, oud en jong mogen mee doen, mochten naar huis vliegen vanuit Venlo (95 km).

Venlo
Op vrijdagavond werden er door de leden van Steeds Verder 234 duiven ingekorfd voor de eerste natourvlucht vanuit Venlo. Er worden vooral oude duiven die een tijdje hebben stil gezeten en latere jongen ingekorfd. Heel sporadisch meldt zich lopende het seizoen een nieuw lid aan die dan mooi op de natour kan instappen. Deze primeur was afgelopen vrijdag weggelegd voor Henri Oosterboer die in een ver verleden ooit duiven had en vrijdag zijn rentree maakte. Dat ook de duivensport constant evolueert was te merken aan de vragen en opmerkingen van Henri. Wat voor de mensen die wekelijks inkorven gesneden koek is, is voor een herintreder soms een raadsel. Henri kreeg zijn duiven redelijk naar huis en scoorde zelfs een prijsje ongeveer in het midden van de uitslag, het had slechter gekund voor een eerste keer.
Met de wind in de rug lagen de snelheden hoog, maar niet zo hoog als in eerste instantie werd verwacht. Jan de Ruiter pakt op Teuge de eerste prijs, zijn duif zit een stukje los op de aanstormende kopgroep. Binnen luttele seconden vallen er dan duiven bij Rein Evers, Albert Hendriksen (2x) en Jan Hoppen. Na de 2e duif van Jan de Ruiter zijn het John Romein (3x en het hoogste prijspercentage) en Hennie Beumer die de top 10 vol maken. De snelste jonge duif is voor Hennie Beumer.

Top 10 Venlo algemeen: 1,6. Jan de Ruiter, 2. Rein Evers, 3,4. Albert Hendriksen, 5. Jan Hoppen, 7,8,10. John Romein, 9. Hennie Beumer
Top 10 Venlo B-klasse: 1,7. Rein Evers, 2,3,4. Jan Hoppen, 5,8,9,10. Comb. Nieuwenhuis. 6. Hans Boveree

Chimay
De 206 duiven voor de vlucht vanuit Chimay werden om 8 uur gelost. Deze inmiddels redelijk ervaren jonge duiven haalden een hogere snelheid dan de duiven van Venlo. Vorige week repten we over de specialisten binnen de club: Freek Wagenaar en Steffan Willems, samen met opa Hans Eckelboom. Was het vorige week Freek die in de breedte wat sterker speelde en de overwinning aan Steffan liet, dit keer was het meer dan andersom. De duiven van Steffan zijn momenteel in een geweldig conditie en in topvorm. Freek wint de wedstrijd maar de overrompeling van Steffan kent bijna geen grenzen. De plaatsen 2 t/m 10 zijn voor hem en hij heeft 17 duiven in de top 20. De overige 3 prijsjes zijn voor Freek. Pas dan komen de meer allround liefhebbers in beeld met hier en daar een duifje. Van de 52 te verdienen prijzen gaan er 34 naar Steffan, 13 naar Freek en dan blijven er precies 5 prijsjes over voor Henk Blankestijn, Jan de Ruiter (2x), Naomi & Lizzy Romein (sterk gespeeld in de B-klasse) en Jan Ketelaar.
De top 10 Algemeen hoeven we niet voor u uit te splitsen. Gelukkig is er ook nog sprake van een B-klasse zodat er toch nog wat andere namen op papier komen.

Top 10 Chimay B-klasse: 1,2,3,4,6,9. N & L Romein, 5,10. Comb. van Brummen, 7,8. Cor Wenink