Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 10-05-2017

John Romein dendert door
Hans Boveree gaat strijd aan

TWELLO-De eerste vlucht samen met regio noord-west werd, zoals we al verwachtten, een lastige. Het Veluwe massief speelt vaak letterlijk en figuurlijk voor scheidsrechter. Duiven voor onze regio, regio noord-oost, zouden rechts van de Veluwe moeten passeren, echter om de één of andere reden schijnt de trek tóch linksom te liggen. Daar komt bij dat er afgelopen zaterdag een windje stond uit oostelijke richtingen en het soms vreemde verloop kan verklaard worden.

Andere losplaats
In eerste instantie zouden de duiven vanuit het Belgische Quievrain vliegen. Echter, zo wordt verteld, op aanraden van het Instituut Wedvlucht Begeleiding (IWB) werd besloten om het meer oostelijk gelegen Chimay aan te doen. Dit om de duiven wat voordeel te geven t.o.v. de oostelijke wind. Een plausibele theorie.

Eerste aankomsten
De duiven werden om 09.40 uur gelost en de eerste werden vanaf 13.00 uur thuis verwacht. Dit was echter een misrekening. Door de toenemende wind én de gezamenlijke lossing was het vooral voor de jaarduiven een zware opgave. Ten tijde van het afslaan van de klokken, om half 7 ’s avonds, waren er nog tal van jaarlingen onderweg die echter vrijwel allemaal op zondagmorgen hun thuishonken bereikten. Wanneer het langer duurt voordat de eerste duiven zich melden wordt de spanning steeds groter. Uiteindelijk was het weer John Romein die de stilte doorbrak met de snelste duif en ook de snelste melding op de website. Dan valt er een beetje spanning weg want de hoofdprijs is vergeven. Ook bij John vielen de duiven echter niet bij bosjes, wat de andere liefhebbers de mogelijkheid gaf om ook duiven vroeg op de uitslag te krijgen. Het zat er al een beetje aan te komen de laatste weken: Hans Boveree kreeg zijn favoriete duiven steeds beter aan de praat en met een 4e en 6e plaats laat hij zien snode plannen te hebben. Jan de Ruiter zit er met enkel jaarlingen ook weer mooi bij, evenals Jan Ketelaar. Bram Scherpenzeel komt ook steeds beter in het ritme na een wat trage start vanwege een vakantieperiode vlak voor de start van het seizoen. In de B-klasse is al wekenlang Dick van Dijk (sr), met hulp van zoon Dick (jr), de te kloppen man. Ook deze week draait hij weer een prachtige serie. Komende week staat de eerste midfondvlucht, afstanden van 300 – 450 km, gepland. De losplaats is dan Morlincourt, met een gemiddelde afstand van 367 km. W.s. zullen veel jaarduiven een weekje rust krijgen omdat ze de afgelopen tijd veel voor de kiezen hebben gekregen. Bij duivenliefhebbers draait het niet alleen om de knikkers maar het zijn, zoals het woord al aangeeft, echte liefhebbers en dierenvrienden.

Top 10 Algemeen: 1,2,3,5,7,8,9. John Romein, 4,6. Hans Boveree, 10. Jan de Ruiter

Top 10 B-klasse: 1,4,5,7,9. Dick van Dijk (sr), 2,6. Naomi & Lizzy Romein, 3. Dick van Dijk (jr), 8. Berry Nijkamp, 10. Cor Wenink