Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 30-08-2017

John Romein op weg naar perfecte uitslag
Teletekst voor Steffan Willems

TWELLO-Met de laatste vlucht voor de jonge duiven vanuit Troyes (460 km) en de natourvlucht vanuit Marche (228 km) stonden er 2 mooie uitdagingen op het programma. Nadat de nevel en bewolking op de vlieglijn was verdwenen konden de duiven rond de klok van 11 gelost worden.

Marche
Voor de vlucht vanuit Marche werden 275 duiven ingekorfd. Aan de natour mogen zowel jonge als oude duiven deelnemen. Veel liefhebbers gebruiken deze vluchten om wat latere jonge duiven ervaring op te laten doen voor volgend jaar. Echter, er zijn ook liefhebbers die het spelletje met, meestal, duiven op een nestje, tot in de perfectie beheersen en fenomenale uitslagen maken. Vorige week was het John Romein die de vloer aanveegde met de concurrentie, deze week was het zelfs nóg beter. Met 8 duiven in de top 10 en stijgende vorm is hij op weg om ooit de hele top 10 voor zich op te eisen. Of dat dit seizoen nog gaat gebeuren hangt natuurlijk af van de concurrentie, die dat niet zomaar zal laten gebeuren. Jan de Ruiter was, zoals vaker, de “spelbreker” die deze vlucht een “clean sweep” van John voorkwam door zich als 5e en 6e tussen de eerste 11 duiven van John te wurmen. Rein Evers, Nico Voskamp en Jan Ketelaar kunnen met hun eerste duiven nog enigszins in het spoor blijven maar schuiven toch al redelijk ver naar het midden van de uitslag. Nog 2 natourvluchten te gaan, 2 kansen voor John op een uniek uitslag, 2 kansen voor de concurrentie om dit te voorkomen.

Troyes
Het seizoen voor de jonge duiven wordt traditioneel afgesloten met de zgn. Derby-vlucht. Waar in het verleden heel Nederland loste in Orleans, ooit het grootste concours van de wereld met 225.000 duiven, wordt nu per afdeling gelost op een plek met een afstand van ongeveer 450 km. Afdeling 8, de Gelders Overijsselse Unie, waar Steeds Verder onder valt, koos dit keer voor Troyes als losplaats. Met een paar echte specialisten in de gelederen is Steeds Verder een club waar terdege rekening mee wordt gehouden. Team Freek Wagenaar uit Voorst en Steffan Willems uit Epse leggen zich helemaal toe op het spel met de junioren. Het werd een pittige vlucht waarop Team Freek Wagenaar in de breedte het sterkst presteerde maar het was Steffan Willems die een hele snelle duif klokte. Deze duif was zelfs zo snel dat hij zich als eerste klasseerde van het noordelijke gedeelte van afd. 8 en daarmee op de eerste plaats op Teletekst stond te bewonderen. Een vermelding op Teletekst is zeer begeerd, vooral voor de commerciële hokken, omdat het een grote naamsbekendheid geeft. Mooi is dan juist dat met eerst Freek Wagenaar en nu Steffan Willems, 2 echte liefhebbers van Steeds Verder dit seizoen de zgn. grote namen de loef af staken.

Top 10 Marche algemeen: 1,2,3,4,7,8,9,10. John Romein, 5,6,. Jan de Ruiter Top 10 B-klasse: 1,6. Rein Evers, 2. Naomi en Lizzy Romein, 3,5. Stefan Jansen, 4. Cor Wenink, 7,9,10. Comb. Nieuwenhuis, 8. Annet Jutten

Top 10 Troyes: 1,8. Steffan Willems, 2,3,4,5,6,7,9. Team Freek Wagenaar, 10. Jan Ketelaar