Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 16-08-2017

Teletekst voor Team Freek Wagenaar

TWELLO-Ook afgelopen weekend waren de weergoden de duivenliefhebbers niet gunstig gezind. Er stonden voor zaterdag 2 vluchten gepland. De eerste natourvlucht, oud en jong vliegen samen, zou vervlogen worden vanuit Venlo maar werd al in een relatief vroeg stadium afgelast en er werd teruggereden naar, hoe toepasselijk, Duiven, om daar te lossen. De jonge duiven stonden in Peronne (340 km) voor hun eerste afdelingsvlucht, deze werd uitgesteld naar zondag.

Peronne
Zondagmorgen was al vroeg bekend dat de duiven om 09.15 gelost zouden worden. Het is voor de duivenliefhebbers altijd fijn om al snel te weten hoe de vlag er bij hangt. Na zaterdag al een hele dag aan Teletekst of de PC gekluisterd te hebben gezeten om de ontwikkelingen van het weer en een evt. lossing niet te missen was er zondag gelukkig snel duidelijkheid.
Binnen Steeds Verder werden er 168 duiven ingekorfd voor deze afdelingsvlucht. In tegenstelling tot de eerste 4 vluchten worden op de afdelingsvluchten alle duiven van de Gelders Overijsselse Unie gelijktijdig gelost. Waar de duiven eerst in 4 groepen naar een beperkt gebied moeten vliegen, moeten ze zich nu tijdig uit de massa los maken om niet al vanaf het begin een foutieve koers aan te nemen. Dit zou dan later weer gecorrigeerd moeten worden waarbij de extra kilometers natuurlijk gelijk staan aan tijdverlies.
De specialisten stonden op scherp want dit zijn de vluchten die er toe doen. Team Freek Wagenaar had de hele ploeg ingezet, 60 stuks. Steffan Willems had wat duiven thuisgelaten en kwam met 39 strijders aan de start. Jan de Ruiter had zijn gebruikelijke aantal van ongeveer 20 duiven in de strijd geworpen, 19 stuks om precies te zijn.
De eerste duiven werden zo ongeveer vanaf kwart over 1 verwacht. Het was Freek Wagenaar die de radiostilte doorbrak en, naar later zou blijken, met een kei-vroege duif het bal opende. De eerste duif, gekweekt door teamgenoot Bram Scherpenzeel, vloog maar liefst 26 minuten vooruit op nr. 2 en zou als snelste duif van het Noordelijke gedeelte van de afdeling op Teletekst prijken. Bij Freek liep het daarna lekker door. Zijn serie van de eerste 12 duiven wordt slecht tweemaal doorbroken door Steffan Willems. De eerste duif van Jan de Ruiter vinden we terug op plaats 15. Jan Ketelaar pakt natuurlijk ook weer zijn wekelijkse duifje mee maar tegen het geweld van specialist Wagenaar was dit weekend echter geen kruid gewassen. Rein Evers pakt het enige prijsje in de B-klasse.

De komende 2 weken staan er eveneens afdelingsvluchten op het programma van de jonge duiven. Het zou mooi zijn wanneer de naam van p.v. Steeds Verder ook die keren hoog in de uitslagen zal staan. Aan de liefhebbers zal het niet liggen. Hopelijk is het dan op zaterdag acceptabel weer zodat ook de natour een aanvang kan nemen.

 Teletekst Peronne Team Wagenaar