Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 19-07-2017

Annet Jutten wint vanuit Orange
Team Freek Wagenaar anticipeert

TWELLO-Driemaal werd de afgelopen week de gang naar het duivenlokaal van p.v. Steeds Verder gemaakt om duiven in te korven. Woensdag werden de marathonduiven ingekorfd voor Orange (905 km). Donderdag waren de snelheidsduiven voor de laatste midfondvlucht vanuit Nanteuil (415 km) aan de beurt en vrijdag vertrokken de jonge duiven voor hun eerste officiële vlucht naar Roermond (117 km)

Roermond
Onder goede weersomstandigheden werden de jonge duiven om 9.00 uur gelost. Na de uithaal van vorige week op Venlo (reservevlucht) waren alle ogen gericht op Steffan Willems. Steffan, met opa Hans Eckelboom aan zijn zijde, is een pure jonge duiven specialist. Buiten deze combi is ook Freek Wagenaar uit Voorst een kunstenaar met de jonge duiven. Vanaf dit seizoen speelt Freek onder de naam “Team Freek Wagenaar”. Hiermee wil hij de mensen die hem bijstaan laten meedelen in de evt. successen. Bram Scherpenzeel en Albert Hendriksen voorzien hem ieder jaar van jonge duiven, Rini Vos en Jaap Hupkes zijn trouwe supporters en zonder “Moeder Toos” en zijn José is de zaterdag niet compleet. Vorige week was Freek toch wel een beetje overdonderd door de uithaal van Steffan. Daarom werd er deze week alles aan gedaan om de jonge duiven fit en in goeden doen aan de start te brengen. Na het openen van de klokken bleek dat hij prima geanticipeerd had op de excellerende Steffan van vorige week. Met 8 duiven in de top 10, alleen Jan Ketelaar en Steffan draaien er 1 tussen, neemt hij op sportieve wijze revanche voor zijn, relatief, mindere start van vorige week.

Nanteuil
Om 8.00 uur vertrokken de vitesse-/midfondduiven voor de laatste middenafstandvlucht vanuit Nanteuil. Voor met name John Romein was het nog een belangrijke vlucht omdat hij, na een geweldige uitslag vorige week, nog op diverse fronten streed voor de kampioenschappen. John pakt de hoofdprijs met zijn top-duivin Eline’270. Een klasbak die al vele eerste prijzen op haar prijzenlijst heeft staan. Jan de Ruiter geeft flink tegengas en samen verdelen ze de hele top 10.

Orange
Orange is een zgn. marathonvlucht met ochtendlossing. De meeste marathonvluchten worden rond het middaguur gelost zodat de duiven tot de nacht kunnen vliegen en dan kunnen gaan zitten voor de nachtrust om de volgende morgen het laatste stuk af te leggen. Bij een ochtendlossing worden de duiven ’s ochtends vroeg gelost, in dit geval zaterdagmorgen om 7.00 uur, om zo mogelijk nog op dezelfde dag het hok te bereiken. Her en der in het land arriveerden ’s avonds laat nog wat duifjes maar in Twello moest gewacht worden tot zondagmorgen ongeveer kwart voor 9 toen de snelste duif zich meldde boven de hokken van Annet Jutten aan het Molenveld. Ruim 3 kwartier later was het Cor Wenink die plaats 2 claimt. Annet draait rond kwart voor één 2 duiven relatief kort achter elkaar. Met totaal 5 prijsduiven is zij deze zondag de uitblinkster.

Top 10 Roermond Algemeen: 1,2,3,4,5,6,7,9. Team Freek Wagenaar, 8. Jan Ketelaar, 10. Steffan Willems.
Top 10 Roermond B-klasse: 1,2,6,7,8,9,10. Cor Wenink, 3,4,5. Werner v.d. Steeg.

Top 10 Nanteuil Algemeen: 1,3,4,5,7,10. John Romein, 2,6,8,9. Jan de Ruiter.
Top 10 Nanteuil B-klasse: 1,3,8,9. Annet Jutten, 2. Rein Evers, 4,6,7,10. Comb. Nieuwenhuis, 5. Naomi en Lizzy Romein.

Top 8 Orange: 1,3,4,7,8. Annet Jutten, 2. Cor Wenink, 5. Jan Ketelaar, 6. Comb. Nieuwenhuis