Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 02-07-2014

Goud voor Frits en Sven van Brummen

TWELLO-Zoals altijd heeft het weer, en dan vooral de vooruitzichten, een grote impact op het aantal duiven dat wordt ingekorfd. Donderdag, met slechte voorspellingen, werden er slechts 121 duiven ingezet voor de midfondvlucht vanuit Meaux (430 km). Met de mooie nationale eendagsfondvlucht vanuit Chateauroux in het verschiet werden er veel duiven thuis gehouden. De mannen die voor de kampioenschappen spelen korfden afgepaste aantallen in.

Meaux of Menen

Naarmate het weekend naderde werden de weersvooruitzichten voor met name Frankrijk steeds slechter. Een vlucht van 430 km. is geen sinecure en de duiven moeten natuurlijk eerlijke kansen hebben om op een normale manier de thuishaven te bereiken. Dus kwamen de mensen die verantwoordelijk zijn voor het vervoer en de lossing in spoedberaad bij elkaar om te overleggen wat de beste opties zouden zijn. Achteraf is alles makkelijk te beredeneren en/of te weerleggen maar de heren hebben een geweldig besluit genomen. Men besloot om helemaal niet naar Meaux af te reizen maar om de duiven in het Belgische Moeskroen/Menen (255 km) te lossen. Daar werd zaterdagmorgen onder, nog steeds, goede weersomstandigheden om kwart over 7 gelost. De duiven kenden een prima vertrek en de eerste duiven zouden iets voor 10 uur kunnen arriveren.
Alle deelnemers en belangstellenden keken vol spanning uit naar de eerste melding op de website van p.v. Steeds Verder. Op de voorvlucht waren het Henk Blankestijn en Martin Geven die beiden om zes voor tien een duif klokten… kort daarop werd ook in Twello de eerste duif geconstateerd. Bij Frits en Sven van Brummen landde hun eerstgetekende om 09.55.00 uur op de klep. Dat moest een vroege duif zijn. Het wachten was nog op de deelnemers die grotere afstanden hebben zoals verderop in Twello en in Terwolde. Toen bleek dat ook daar geen gevaar van te duchten viel, kon de vlag ten huize familie van Brummen in top!

De laatste twee weken was er al een sterke verbetering in de prestaties van de Comb. van Brummen te bespeuren. De seizoenstart werd vol elan ingezet maar echt van een leien dakje ging het niet. Een paar duiven gingen verloren en echte kopduiven vielen er zelden te noteren. Vorige week schreven we al dat het vaak moeilijk is om de oorzaak van zowel goed als slecht presteren aan te geven. Frits kon dan ook geen duidelijke reden aangeven waarom het de laatste weken weer wat beter gaat en het in het begin helemaal niet liep. Dat zijn de mysteries van de sport.
Frits en zoon Sven spelen al een aantal jaren samen en nadat Sven vorig jaar ging samenwonen werden bij hem thuis de kweekduiven gehuisvest. Daardoor kwam er ruimte vrij bij Frits om het aantal vliegduiven wat te vergroten. Omdat ze alle vluchten spelen, ze hebben zich dus niet gespecialiseerd, zou dit extra mogelijkheden bieden. Zoals hierboven al aangegeven viel de start dus wat tegen maar behoren ze nu bij het selecte groepje liefhebbers waarmee terdege rekening moet worden gehouden.

B-klasse

In de B-klasse zijn het wederom Hennie Beumer en Henk Boegborn die de ere-plaatsen voor zich opeisen. Samen verdelen ze de complete top 6. Daarna zijn er nog kruimels voor Jan Aalpoel, Berrie Nijkamp en Albert Hendriksen. Laatstgenoemde was zeer tevreden met het feit dat er heel kort achter elkaar 3 van de 5 ingezette duiven arriveerden echter, deze verspeelden vele minuten doordat er boven zijn hok een havik en een drietal buizerds een ware vliegshow opvoerden waardoor de duiven te angstig waren om te landen. Ook dat hoort er bij.

Top 10 algemeen: 1. Comb. van Brummen, 2,5. Martin Geven, 3. Dennis Koers, 4,6,8. Fam. Romein, 7. Hennie Beumer (B-klasse!!), 9,10. Henk Blankestijn
Top 12 B-klasse: 1,3. Hennie Beumer, 2,4,5,6,9. Henk Boegborn, 7. Jan Aalpoel, 8,10,11. Albert Hendriksen, 12. Berrie Nijkamp