Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 23-04-2014

Duivenseizoen van start met pittige vlucht
Martin Geven geeft visitekaartje af

TWELLO-Afgelopen zaterdag stond de eerste wedvlucht voor de Twellose duivensporters van p.v. Steeds Verder op het programma. Het betrof hier de eerste snelheidsvlucht vanuit Hapert, met een gemiddelde afstand voor de liefhebbers van ongeveer 114 km. De twee voorafgaande weken waren er trainingsvluchtjes geweest die goed waren verlopen dus iedereen was vol goede moed.

Prima deelname

De weersvooruitzichten voor zaterdag waren prima en in de club was dan ook het mooie aantal van 442 wedstrijdduiven aan de start gebracht. In totaal waren er ongeveer 490 duiven ingekorfd maar tegenwoordig is er de mogelijkheid om duiven ook alleen voor training mee te geven. Veel mensen die de vluchten voor de lange afstanden spelen maken hier gebruik van. Op deze manier hoeven de marathonduiven, die volgens hen een veel lagere basissnelheid hebben, het niet op te nemen tegen de rasechte sprinters.

De lossing

Zaterdagmorgen was het al vroeg mooi weer. Wel was het nog wat koud en stond er een stevig windje die pal op de neus van de duiven zou waaien. Door de kou was er nog wat sprake van inversie op de vlieglijn en moest er gewacht worden met het lossen. Om 11.00 uur waren de omstandigheden zo ver verbeterd dat er prima gelost kon worden. Voor de liefhebbers thuis, of op het werk, begon het rekenen. Welke snelheden kun je verwachten zo’n eerste vlucht en wie krijgt de duiven vlot thuis?

Snelste duif

Zo rond de klok van kwart over 12 werd het wachten toch echt spannend, waar zou de eerste duif vallen?? In Bussloo was het Martin Geven die als eerste de radiostilte doorbrak. Dit was om meerdere redenen logisch: Martin woont op één van de kortste afstanden en al jarenlang bewijzen hij en zijn vrouw Joke dat ze over goede duiven beschikken en dat ze die ook tot geweldige prestaties kunnen brengen. Nadat ook op de verdere afstanden duiven waren geklokt, en de meldlijst op de website van p.v. Steeds Verder redelijk compleet werd, bleek dat Martin niet alleen de vroegste maar ook de snelste duif geklokt had.
Verder vielen er vroege duiven te noteren voor Hillie en John Romein, Dennis Koers, Jan de Ruiter en Jan Ketelaar. Dennis Koers was met drie duiven in de top 10 de opvallendste verschijning . Na vorig jaar weer begonnen te zijn na een aantal duifloze jaren, lijken zijn ambities ook werkelijkheid te worden. De komende weken zullen uitwijzen hoe hij er in zijn tweede jaar voor staat.

Top 10 A-Klasse: 1,5. Martin Geven, 2,6. Hillie Romein, 3,4,8. Dennis Koers, 7. Jan de Ruiter, 9,10. Jan Ketelaar

Top 10 B-Klasse: 1. Annet Jutten, 2. Dick van Dijk (jr), 3,9. Henk Boegborn, 4,6. Stefan Jansen, 5,10. Dick van Dijk (sr), 7. Hans Boveree 8. Cor Wenink