Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 15-08-2012

Duivenseizoen nadert einde
Jan de Ruiter tweemaal winnaar

TWELLO-Met het starten van de natour, oude en jonge duiven vliegen samen, nadert het vliegseizoen voor de duivensporters haar einde. De natour behelst 5 vluchten waarvan afgelopen zaterdag de eerste vervlogen werd vanuit het Belgische Meer (125 km). Voor de jonge duiven stond de eerste NPO-vlucht, de hele afdeling wordt dan tegelijk gelost, op het programma vanuit Peronne (340 km). Onder bijna ideale weersomstandigheden werd het een mooi “duivendagje”.

Meer
Voor Meer werden op vrijdagavond 448 duiven ingezet. Sommige liefhebbers gebruiken deze vluchten om hun jonge duiven ervaring op te laten doen, anderen gaan echt voor een mooie klassering. Eén van de laatstgenoemden is Jan de Ruiter uit Teuge. Jan heeft een goed systeem en kwam aan de start met een uitgelezen koppeltje duiven dat er helemaal klaar voor was. Met 10 duiven mee wint hij evenzoveel prijzen. Kort en hevig regent het dan ook duiven boven zijn hok in Teuge. Toen de storm weer enigszins was gaan liggen en de balans werd opgemaakt bleek dat Jan de plaatsen 1 t/m 5 in de club voor zich opeist en zelfs 8 duiven in de top 10 heeft. Ook in kring- en regioverband scoort hij een verbluffende serie! Prima prestaties zijn er ook van Joke en Martin Geven en Henk Blankestijn, vroege duiven en mooie series.

Top 10 A-klasse: 1,2,3,4,5,7,8,10. Jan de Ruiter, 6,9. Joke en Martin Geven.

In de B-klasse is de strijd meer open.  Op de eerste 7 plaatsen vinden we ook 7 verschillende liefhebbers, daar is men meer aan elkaar gewaagd en is er van dominantie(nog?) geen sprake.

Top 10 B-klasse: 1. Albert Hendriksen, 2. Werner v.d. Steeg, 3. Berrie Nijkamp, 4. Arie Woertman, 5. Henk Boegborn, 6. Annet Jutten, 7,8,9,10. Gerrit en John Nieuwenhuis

Peronne
Op donderdag werd er ingekorfd voor de eerste van drie NPO-vluchten voor jonge duiven. De duiven hebben dan 2 nachten mand en moeten dus eten en drinken in de korven. Bovendien wordt de gehele afdeling 8 GOU (Gelders Overijsselse Unie) tegelijk gelost. Dit houdt dus in dat de duiven geheel hun eigen plan moeten trekken om tijdig het hok te bereiken. Freek Wagenaar was vooraf de favoriet met 3 opeenvolgende zeges, maar ook hijzelf had in de gaten dat zijn series minder werden. Jan de Ruiter gaf vorige week al zijn visitekaartje af, zijn duiven kwamen dicht op elkaar maar hij mistte nipt de overwinning. Deze week was het dan raak voor Jan, na de zege op “Meer” werd ook “Peronne” een prooi voor de sympathieke Teugse melker. Freek Wagenaar pakt het zilver en kan met 5 duiven in de top 10 meer dan tevreden zijn. Het winnende duifje is er ditmaal één van sportvriend Henk Berentsen uit Warnsveld. Henk speelt zelf niet met duiven maar heeft het kweken van kampioentjes tot kunst verheven. Freek is één van “de hokken” waarop Henk zijn duiven op de wedvluchten laat testen. Een “win-win” situatie voor beide derhalve. Niet onvermeld mag blijven dat penningmeester Max Slinkman zich ook weer keurig tussen dit grove geweld weet te klasseren. Met 2 duiven in de top 10 geeft hij een duidelijk signaal dat hij nog snode plannen heeft voor de komende weken!
In de B-klasse was het wederom beginnend jeugdlid Martijn Evers die het prima deed. Hij pakte zowel goud als zilver!!

Top 10 Peronne: 1,3,7. Jan de Ruiter, 2,4,5,9,10. Freek Wagenaar. 6,8. Max Slinkman.