Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 25-04-2012

Duivensportseizoen van start

Begin april begint traditioneel het duivensportseizoen, zo ook dit jaar. Na een periode van strenge vorst en later een periode van mooi voorjaarsweer zit het de duiven wat dat betreft nog niet echt mee. Na twee weken van totaal verschillend weer, de eerste week de wind pal tegen en afgelopen zaterdag een sterke zuidwester in de rug, kan de eerste balans worden opgemaakt.

Aanloop
Gedurende de aanloop naar het seizoen werd er in en rond het clublokaal nog heel wat afgeklust om alles weer up-to-date te krijgen en helemaal klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Zo werd met hulp van niet-lid Tienus Stavast "de stroom" in het inkorfgedeelte en computerhoek vernieuwd, werd er een andere TV- en geluidsinstallatie geplaatst en werd er achter in het lokaal, door Frits en Sven van Brummen, over de hele breedte een fraaie extra bergruimte gecreëerd. Ook de buitenkant is flink aangepakt. Nadat er in de winter al een compleet nieuwe dakbedekking was geplaatst werden in het voorjaar het groen en de omgeving van het gebouw bijgewerkt. Als kers op de taart werden er aan de voor- en achterkant 2 fraaie naamborden geplaatst, vervaardigd door de gebrs. Elskamp. Mensen die een tijdje niet in of rond het clubhuis waren geweest keken zich de ogen uit!

Geel
Het seizoen begon op 14 april met de eerste officiële vlucht vanuit het Belgische Geel. Vooraf worden er allerlei oefenvluchtjes georganiseerd om de duiven voor de eerste wedkamp weer "in lijn" te krijgen. Ook p.v. Steeds Verder is op dat gebied actief, worden in het najaar de zgn. Taartvluchten verzorgd, ook in de aanloop naar seizoen 2012 maakte de plaatselijke p.v. zich verdienstelijk door een aantal africhtingen op de rol te zetten. Met deelname vanuit de wijde omtrek kan gezegd worden dat er zeker in een bepaalde behoefte wordt voorzien!
De duiven vanuit Geel moesten opboksen tegen een sterke tegenwind wat de snelheden laag hield en de duiven die de vorm al te pakken hebben in de kaart speelde. Joke en Martin Geven gaven meteen hun visitekaartje af. Met de eerste 3 duiven van de poulebrief, aangewezen duiven, werden tevens de eerste 3 plaatsen van dit concours behaald. Ook in de kring Apeldoorn e.o. was dit goed voor de plaatsen 1, 2 en 3. Steeds Verder staat weer op de kaart!!

Duffel
Afgelopen zaterdag stonden de duiven in Duffel. Hoewel de weersvooruitzichten de hele week echt slecht waren, konden de duiven toch al om 09.25 uur gelost worden. Gejaagd door de wind werden er snelheden gehaald van ruim 1850 mtr/min. Hillie Romein pakt haar eerste seizoenszege, geviolgd door Jan de Ruiter. De kanonnen zitten dus op de eerste 2 vluchten al meteen weer van voren.
Hoewel een vlucht met wind mee een makkie lijkt is dat niet altijd zo. De duiven gaan op de automatische piloot en vliegen vaak hun hok voorbij. Dan moet er tegen de wind in teruggekeerd worden en daarmee gaat kostbare tijd verloren. Veel jaarduiven hadden dan ook moeite hun hok terug te vinden. Dit werd nog eens versterkt doordat er in Zuid-Nederland/ België ook duiven van de noordelijker gelegen afd. 10 gelost werden, juist op een tijdstip dat onze duiven daar overkwamen. Het gevolg laat zich raden, de duiven raken vermengd en de onervaren jaarlingen belanden ergens in noord Nederland. Meestal komen deze duiven de volgende dag nog wel terug maar ze doen toch een jasje uit! Een betere coördinatie tussen de verschillende afdelingen kan in deze gevallen veel leed voorkomen.