Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 24-04-2024

Moeizame start duivenseizoen
Ketelaar en Bolink uitblinkers

TWELLO-Na een paar oefenvluchtjes, om weer wat in het ritme te komen, stond afgelopen zaterdag dan de eerste echte wedvlucht op het programma. Traditiegetrouw wordt deze vervlogen vanaf het Belgische Heusden-Zolder, zo’n 144 km hemelsbreed vanaf Twello.

Het weer in onze contreien was zeker niet geweldig zaterdagmorgen. Flinke buien en, vooral, de koude wind maakten het voor mens en dier onaangenaam. Ook de lossingsverantwoordelijken van de verschillende afdelingen waren het niet altijd eens. Daar waar de één al om 09.00 uur de duiven de vrijheid gaf, waren er andere die uitstelden tot 12.00 uur of later. Dat geeft al aan dat het zeker niet optimaal was in de lucht.

Vrijdagavond werden in Twello in totaal 234 duiven ingezet. Met een mooie vroege lossing om 09.20 zouden de duiven al voor de middag “vallen”. Om 11.25 was het Jan Ketelaar die in Terwolde de snelste duif klokte. Een mooie jaarling duivin, vorig jaar gekregen van clubgenoot Albert Hendriksen. Jan haalde vorig jaar 10 jonge duiven bij Albert waarvan zich er nu zomaar 5 bij de eerste 38 snelste duiven van het concours klasseren. Mooi dat het zo kan. Jan wordt op de hielen gezeten door Gerard Bolink uit Bathmen, die plaats 2 en 3 opeist en 5 duiven in de top 10 heeft. Jan Ketelaar doet daar echter weinig voor onder met 4 stuks. Ben Besselink, eveneens uit Bathmen maakt met plaats 10 het tiental vol.
Overigens zijn het toch de buitengebieden die de toon aangeven. Uit Twello zelf staan er maar 3 duifjes op de uitslag. De hoogste tijd dat daar verandering in komt.

Volgende week gaan de duiven weer een stapje verder en wordt er met de hele afdeling gezamenlijk gelost. Een massale lossing is altijd weer een nieuwe uitdaging omdat de duiven dan naar een veel groter gebied moeten en ze meer door elkaar “gehusseld” worden bij de lossing. Kortom, ze moeten meer hun eigen plan trekken. Duiven die dat goed kunnen zijn de witte raven waar elke duivenliefhebber naar op zoek is.

Top 10: 1,4,7,9. Jan Ketelaar, 2,3,5,6,8. Gerard Bolink, 10. Ben Besselink