Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 19-05-2021

Vijfde overwinning Steffan Willems
Avondvlucht duivenliefhebbers

TWELLO-Voor afgelopen zaterdag stond de 2e vlucht in de reeks van de middenafstanden gepland vanuit het Franse Nanteuil le Hadouin (415 km). In de aanloop naar de donderdagse inkorving was er al veel te doen over het weer. Sommige liefhebbers deden in het geheel niet mee, anderen met een klein ploegje en er waren er ook die vertrouwden op het gezonde verstand van de lossingscommissie. Als de mogelijkheden ongeschikt zijn om te lossen zullen ze dat niet doen.

Vrijdag.
Donderdagavond werden de duiven in het clubgebouw aan de Stinzenlaan verzameld voor een reis met 2 nachten in de vrachtwagen richting Frankrijk. Ondertussen werden de vooruitzichten steeds slechter en werd vanuit de bond geadviseerd om niet op zaterdag of zondag te vliegen. Echter, de duiven van de Gelders Overijsselse Unie waren al onderweg. Vrijdag rond het middaguur werd de chauffeurs vanuit het bestuur gesommeerd de reis te staken en naar het Belgische Quievrain te rijden voor een lossing in de loop van de vrijdag. Dat was de enige kans om een vlucht te organiseren voor afgelopen weekend. Doordat de wagens van het zuidelijke deel van Gelderland vanuit een andere plaats vertrekken dan die van “noord” reden die niet gezamenlijk op. Files en het rijtijdenbesluit zorgden er voor dat “zuid”  laat in België arriveerde en er uiteindelijk pas om 15.20 uur in Quievrain (265 km) gelost kon worden. Met een stevige wind in de rug gaan de duiven al snel 90 km per uur. Dan zouden de eerste duiven om half 7 in Twello arriveren.

Aankomsten
De eerste duif werd zoals het hele seizoen al gebruikelijk gemeld door Steffan Willem en Hans Eckelboom uit Epse. Deze duif had een flinke voorsprong op de rest van het peloton. Vaak met buien en harde wind slaan de duiven wat meer uit elkaar en komen ze niet “aan een touwtje” thuis. Bram Scherpenzeel meldde vanuit Twello de tweede aankomst met toch al een redelijke achterstand op Steffan. Niet veel later was het Hans Boveree uit Terwolde die 2 duiven zag arriveren binnen 40 seconden. Alle duiven, op 1 na, die voor 19.00 uur arriveerden waren vroege duiven. Steffan krijgt er nog een paar, John en Gerrit Nieuwenhuis hebben weer een mooie vroege marathonduif thuis en Hans Boveree noteert zijn derde duif in de top 10 alvorens Albert Hendriksen, die er wekelijks mooi bij zit, de top tien vol maakt.
Uitblinkers zijn uiteraard Steffan vanwege zijn vroege duiven, Hans Boveree met 3 x top tien en fondman Cor Wenink die 2 van zijn 3 duiven in de uitslag terugvindt. Op de helft van de prijzen heeft iedere deelnemer minstens 1 duifje thuis. Er zijn dus geen “duikers” of “schaatsers” zoals het wel genoemd wordt wanneer je wel deelneemt maar er niet in slaagt een duifje bij de eerste 25% van de aankomsten te noteren.

Volgende week zijn er voor het eerst dit seizoen 2 vluchten gepland. Op donderdag gaan de dagfondduiven (500 – 780 km) richting Chateaudun (572 km) en de snelle duiven gaan naar de plaats met de exotische naam Dizy le Gros voor een snelheidsvlucht van 328 km. Met de eerste dagfondvlucht begint het seizoen altijd op volle toeren te draaien. De week nadien staat de eerste marathonvlucht (Limoges, 790 km) op het programma. Dan zijn er tot bijna het einde van het seizoen 2 of 3 vluchten per week. Drukke tijden weer voor de liefhebbers en de diverse commissieleden die alles voor iedereen in goede banen leiden. Hopelijk laat het verloop van de corona-problematiek het toe dat er verderop in het seizoen weer gezellig onder elkaar over de sport en andere dingen geklassineerd kan worden.

Top tien Quievrain: 1,5,7,9. Steffan Willems, 2. Bram Scherpenzeel, 3,4,8. Hans Boveree, 6. Comb. Nieuwenhuis. 10. Albert Hendriksen