Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 29-05-2019

DUIVENSPORT: Seizoen nu echt begonnen

TWELLO-Met de eerste dubbelvlucht van dit seizoen gaat het duivenseizoen nu op volle toeren draaien. De komende weken staan er altijd 2 vluchten gepland en sommige weken zelfs 3 of 4. Er komen nu wedstrijden aan in alle disciplines zodat er voor alle leden “spel” is.

Duffel
De duiven voor de kortere afstanden vlogen vanuit Duffel (168 km). Dit was weer een paar stapjes terug in afstand. Dit wordt gedaan om de duiven die op de 1 of andere manier afhaakten weer een nieuwe kans te geven om aan te haken. Met 260 duiven in concours was er sprake van een mooi aantal. De duiven kwamen prima naar huis wat valt af te lezen in het geringe verval in snelheid tussen de eerste en laatste prijs. Hennie Beumer had een prima weekend. Met een fantastisch prijspercentage, 6 van zijn 7 duiven hadden prijs, pakt hij toch wel met enige voorsprong de overwinning. Mooi hieraan is dat Hennie deze week even een paar dagen op vakantie was en dat sportvriend John Voskamp zijn duiven verzorgde. Blijkbaar heeft John het nog steeds in de vingers want zo’n uitslag wordt niet iedere week gemaakt. Jan de Ruiter heeft 4 duiven in de top 10 en ook Steffan Willems uit Epse pakt na zijn examenperiode op school de draad weer op met 3 top 10 noteringen.

Orleans
In de middag moesten de dagfondduiven vanuit Orleans (558 km) arriveren. Dit bleek een taaie vlucht te worden en dus een lange zit. De duiven kwamen onregelmatig en er vielen grote gaten tussen de aankomsten. Waarschijnlijk hebben de duiven onderweg buien gehad waardoor ze een omweg maakten of werden opgehouden.
Vanuit de buurtverenigingen werden er ook duiven bij Steeds Verder ingekorfd. Gastspeler Herwin Dikkeboer uit Bathmen had de snelste duif van deze middag. Bram Scherpenzeel was de snelste van de Twellose liefhebbers. Met 5 relatief vroege duiven was het Herwin die het sterkste spel liet zien deze middag. Vanwege het grillige verloop ontbraken er tijdens het afslaan her en der nog wel wat duiven maar deze meestal ervaren duiven komen in de loop van de avond of de volgende morgen bijna altijd weer thuis. Voor de liefhebber is het zaak om de lege tank middels een puike verzorging weer snel te vullen zodat de duiven kunnen herstellen en weer klaar zijn voor hun volgende kunstje over 2 weken.

Top 10 Duffel: 1. Hennie Beumer, 2,3,6,9. Jan de Ruiter, 4. Henk Boegborn, 5,7,8. Steffan Willems, 10. Annet Jutten.

Top 10 Orleans: 1,3,9. Herwin Dikkeboer, 2,7. Bram Scherpenzeel, 4. Stefan Jansen, 5. Peter Voskamp, 6. Comb. van Brummen, 8. Gerard Bolink, 10. Cor Wenink.