Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 11-07-2018

Aanhoudend zware vluchten
IJzersterke winnaars op duivenvluchten

TWELLO-Vorige week schreven we al over een overvol duivenweekend met 4 vluchten. Vanwege de aanhoudende hoge temperaturen en droogte, weet u wanneer het voor het laatst regende?, werd de vlucht voor de jonge duiven een week opgeschoven. Daarmee bleven er drie zware vluchten over. De marathonduiven werden op dinsdag ingekorfd voor Dax (1100 km). Donderdagavond vond er iets unieks plaats: er werd gelijktijdig ingekorfd voor 2 vluchten. De dagfondduiven gingen naar Bourges (630 km) en de midfondduiven wederom naar Nanteuil (415 km).

Dax
Op vrijdagmiddag werden de duiven in Zuid Frankrijk om 13.30 uur gelost voor de zgn. overnachtvlucht. Door de duiven in de middag te lossen dwing je ze om ’s nachts ergens een plekje te zoeken om te overnachten zodat de afstand in principe uit 2 gedeelten bestaat. In de club werden 24 duiven ingekorfd. Het is zaak om alleen duiven te spelen die het aankunnen en die in uitmuntende conditie verkeren. Daarom worden door de liefhebbers vaak vlak voor de inkorving nog wijzingen in de ploeg aangebracht. Het werd een hele taaie editie van Dax. Annet Jutten klokt de winnende duif op zaterdag om half 5 in de middag. Jan Ketelaar volgt met 2 duiven die enkele uren na elkaar arriveren. Daarmee zijn de prijzen op zaterdagavond nog niet verdiend en wordt er op zondag door geklokt.

Nanteuil
Jan Ketelaar is de winnaar van deze vlucht, slechts enkele seconden voor John Romein. Jan heeft een goed weekend want op alle drie vluchten draait hij duiven in de kop van de uitslag. Hans Boveree sluit de midfond af met misschien wel zijn beste vlucht van dit seizoen tot nu toe. Met 3 duiven in de top 10 en 5 prijzen van de 8 ingekorfde duiven steelt hij duidelijk de show.

Bourges
Dan blijft nog over de dagfondvlucht vanuit Bourges. De duiven van de 5 noordelijkst gelegen afdelingen werden allemaal tegelijk gelost. Doordat er duiven naar allerlei plaatsen moeten vliegen, tot en met de Waddeneilanden, vindt er een grotere spreiding plaats dan wanneer de duiven uit een beperkt gebied gelost worden. Bram Scherpenzeel eist weer de hoofdrol voor zich op met de plaatsen 1 t/m 3. Jan Ketelaar laat zich ook hier weer van de goede kant zien met de 4e plaats. Het was een taaie vlucht die alleen winnend kan worden afgesloten door de allersterksten.

Top 6 Dax: 1. Annet Jutten, 2,3,5. Jan Ketelaar, 4,6. Cor Wenink

Top 10 Algemeen Nanteuil: 1. Jan Ketelaar, 2,4,5,6. John Romein, 3,7,9. Hans Boveree, 8. Werner v.d. Steeg, 10. Jan de Ruiter
Top 10 B-klasse Nanteuil: 1,2,4,8,9. Hans Boveree, 3.10. Werner v.d. Steeg, 5 Annet Jutten, 6,7. Gerrit en John Nieuwenhuis

Top 10 Bourges: 1,2,3,5. Bram Scherpenzeel, 4,7. Jan Ketelaar, 6,8,9,10. Annet Jutten

Komende week zijn er 2 vluchten. Dinsdag wordt er ingekorfd voor een marathonvlucht met ochtendlossing. Hierbij worden de duiven, in tegenstelling tot vlucht met middaglossing, ’s morgens zo vroeg mogelijk gelost. Op vrijdag gaan dan de jonge duiven op pad voor hun eerste prijsvlucht vanuit Roermond.