Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 13-06-2018

Laon prooi voor John Romein
Bram Scherpenzeel excelleert

TWELLO-Afgelopen weekend werden er ook weer 2 vluchten vervlogen. De duiven voor de dagfond (500 – 700 km) werden donderdag ingekorfd voor een vlucht vanuit Gien (562 km) De snelle duiven werden vrijdag verzameld voor een midfondvlucht (300 – 500 km) vanuit Laon (336 km)

Het seizoen is nog niet zo lang bezig maar de vluchten zijn bijna elke week zwaar: hoge temperaturen en wind tegen. De duivenliefhebbers, die natuurlijk echte dierenvrienden zijn, houden rekening met de vermoeidheid van hun vogels en geven de beestjes bij toerbuurt rust. Daardoor zijn de aantallen duiven die ingekorfd worden niet zo hoog als andere jaren maar de oorzaak is bekend.

Zaterdagmorgen zagen de mensen van de lossingscommissie zich voor grote (weers)problemen geplaatst. Het wilde maar niet vlotten om de duiven verantwoord te lossen. Uiteindelijk werd de verre vlucht vanuit Gien om 10.30 uur gelost en de vlucht vanuit Laon werd verplaatst naar zondag. Veel beter was het toen ook niet maar om half 12 werd ook daar het sein tot lossen gegeven. Eén ding was zeker: het zouden beide, alweer, zware vluchten worden met ijzersterke winnaars.

De duiven vanuit Gien werden niet voor half 7 verwacht, het geen dus ruim 8 uur vliegen inhoudt. Alleen de allersterksten zouden in de top van de uitslagen komen. Specialist Bram Scherpenzeel maakte zijn faam meer dan waar. Met de eerste 3 plaatsen op de lijst laat hij iedereen in Twello zien hoe het moet. De eerste duif is echter ook in de grotere verbanden een kei-vroege duif. Van de hele afdeling 8 wordt de 8e plaats gewonnen en van het noordelijke gedeelte van Gelderland zelfs de plaatsen 1 en 5. Dit komt Bram op 2 Teletekstplaatsen te staan en na de topprestatie van John en Gerrit Nieuwenhuis vorige week, komt de p.v. Steeds Verder ook ditmaal goed voor de dag. Bram pakt in totaal 5 duiven in de top tien. Ook John Romein (4), Annet Jutten (5) en Jan Ketelaar (6,8) klokken mooie vroege duiven. Werner v.d. Steeg (9) maakt op de Worp de top tien vol.

Dan de uitgestelde vlucht vanuit Laon. Het was een vlucht met een warrig verloop. Veel goede duiven ontbraken nog op het appel en anderen zorgden voor verrassingen. Wie de winnaar werd was geen verrassing. John Romein eiste de zoveelste zege van dit seizoen voor zich op. Dat het een zware vlucht was zien we aan de grote gaten tussen de aankomsten. John moet 7 minuten wachten op zijn 2e duif en voordat er tien duiven thuis zijn, zijn er bijna 20 minuten verstreken. Jan de Ruiter speelt zijn duiven de laatste weken heel gedoseerd en ziet dat, na enkele mindere weken, terugbetaald met een paar mooie vroege duiven. Ook Annet Jutten en Hennie Beumer spelen in de top. Met 5 duiven mee en 3 prijzen scoort Hennie Beumer deze vlucht het hoogste prijspercentage.

Deze week wordt er ingekorfd voor de klassieker vanuit St. Vincent. De ijzersterke en taaie marathonduiven worden dan op ruim 1100 km. vanaf Twello gelost voor het bekendste Nationale Concours op duivengebied. Het zou mooi zijn wanneer de liefhebbers van Steeds Verder weer van voren zitten.

Top 10 Laon Algemeen: 1,2,4. John Romein, 3,8. Jan de Ruiter, 5,6. Annet Jutten, 7. Hennie Beumer, 9. Jan Ketelaar. 10. Comb. Nieuwenhuis
Top 10 B-klasse: 1,2,5. Annet Jutten, 3,6,8,9,10. Gerrit en John Nieuwenhuis, 4. Hans Boveree, 7. Rein Evers