Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 06-09-2017

Deze week nog geen clean sweep
John Romein benadert perfectie

TWELLO-Het einde van het vliegseizoen voor de Twellose duivensporters komt in zicht. Afgelopen zaterdag vond de voorlaatste officiële wedvlucht voor 2017 plaats. De natourduiven werden vrijdagavond ingekorfd voor een vlucht vanuit het Belgische Quievrain, hemelsbreed ruim 260 km vanaf Twello gelegen. Door 12 deelnemers werden nog 210 duiven ingezet om zich met elkaar te meten.

Quievrain
In de vroege ochtend was het, zoals bijna het hele seizoen, wachten op beter weer. Op de afdelingssite stond te lezen dat er rond 10.30 uur nieuwe berichten zouden volgen. Vreemd was het dan ook dat de duiven al om 09.45 uur in vrijheid waren gesteld. Mensen die dachten er nog even tussenuit te kunnen piepen omdat er toch pas na half 11 gelost zou worden zouden bedrogen uit kunnen komen. Gelukkig was de snelheid deze middag niet zo hoog dat dit hele gedoe problemen zou opleveren. Ook deze vlucht was John Romein weer de grote favoriet die op zoek is naar de perfecte uitslag. Het streven is om de plaatsen 1 t/m 10 in de uitslag te bezetten. Vorige week repten we hier al over en zagen toen over het hoofd dat Steffan Willems, die vorige week een prachtige Teletekst-notering behaalde, dit kunstje dit seizoen al een keer uithaalde. Aan het begin van het seizoen voor de jonge duiven presteerde hij het zelfs om plaats 1 t/m 14 te bezetten. Om de spanning er af te halen: John slaagde daar deze zaterdag nét niet in. Hij draaide een onwaarschijnlijk sterke serie met zelfs 17 duiven tot aan de 20E prijs. Jan de Ruiter, met de 7e plek, en Jan Ketelaar, plaats 13 en 17, wurmen zich er met veel moeite tussen. Met 27 prijsduiven, ook in groter verband, van 30 ingezette duiven scoort John een fantastisch gemiddelde. Met nog 1 vlucht te gaan, deze is nog steeds van belang voor de diverse kampioenschappen, komt er een einde aan weer een seizoen. De kampioenen mogen zich laten huldigen, de verslagenen moeten een plan bedenken om volgend jaar meer en beter tegenstand te bieden. Nieuwe tactieken moeten worden bedacht, wellicht moet er aan het hok getimmerd worden of moeten er andere, snellere, duiven komen… stof tot nadenken.

Top 10 Algemeen: 1,2,3,4,5,6,8,9,10. John Romein, 7. Jan de Ruiter Top 10 B-klasse: 1. Rein Evers, 2,3,4,5,6,7,9. Comb. Nieuwenhuis, 8. Naomi & Lizzy Romein, 10. Stefan Jansen

Stille seizoen
De tijd tussen 2 vliegseizoenen wordt in de duivensport altijd het stille seizoen genoemd. Echter, op duivensportgebied valt er genoeg te beleven. In groter verband zijn er b.v. beurzen, presentaties, verkopingen en fora. Ook op clubniveau is er nog genoeg te beleven. Steeds Verder organiseert tot medio oktober weer de gebruikelijke Taartvluchten, vluchten voor hele late jonge duiven. Meteen na het seizoen staat er een middagje forelvissen gepland, is er de jaarlijkse prijsuitreiking met BBQ en is er in januari weer de jaarlijkse bonnen- en duivenveiling. Uiteraard zijn we nog weer van alles vergeten maar mocht u belangstelling hebben, neem dan eens een kijkje op onze website: http://www.steedsverder.nl .