Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 02-08-2017

Steffan Willems opnieuw superieur
Annet Jutten zegeviert op Bergerac

TWELLO- Met gemengde gevoelens werden afgelopen week de duiven ingekorfd voor 2 wedvluchten. De weersvooruitzichten waren van dien aard dat er vrijwel geen mogelijkheden zouden zijn om te lossen. Echter, zaterdagmorgen konden in alle vroegte de jonge duiven in Marche ( 228 km) in vrijheid worden gesteld en de marathonduiven duiven die dinsdagavond richting Bergerac (918 km) vertrokken, werden op zaterdagmiddag om 13.00 uur gelost. Terugkijkend bleken het vlotte concoursen die weinig hinder van het weer ondervonden.

Marche
De deskundigen waren het er over eens: het zou zaterdag moeilijk worden een geschikt moment te vinden om de duiven te kunnen lossen.  Als dit al zou gebeuren zou dit rond het middaguur zijn. Sommige liefhebbers voeren blind op deze info en werden bijna verrast door de eerste duiven die al om 07.50 uur waren gelost en een snelheid maakten van ruim 100 km/uur. Specialist Freek Wagenaar was rustig in de moestuin aan het schoffelen toen even voor tienen vaste supporter Rinie Vos kwam aangelopen en vroeg of er al duiven waren. De schrik sloeg Freek om het hart en in ijl tempo werden alle voorbereidingen getroffen om de duiven te kunnen ontvangen. Amper van de schrik bekomen kwamen er al 2 duiven teruggevlogen uit het noorden. Ondertussen was het een drukte van belang op de meldpagina van Steeds Verder. Overal vielen duiven maar vooral in Epse bij Steffan Willems. Gedragen door de wind uit westelijke richtingen, gecombineerd met goede duiven, forme en een uitgekiend systeem, regende het daar duiven. Toen de stofwolken enigszins waren opgetrokken bleken Steffan en opa Hans Eckelboom  op niet mis te verstane wijze te hebben huisgehouden. Op de uitslag bezetten zij de eerst 13 plaatsen!! Zelden werd er een dergelijke uitslag gemaakt in de rijke historie van Steeds Verder. ’s Avonds met het uitlezen van de klokken maakten de andere leden dan ook een diepe buiging voor zoveel machtsvertoon!

Bergerac
De duiven voor Bergerac werden zaterdagmiddag om 13.00 uur gelost voor een overnachtvlucht. Het was een landelijk concours dus zowel het zuidelijkste puntje van Limburg als het hoge noorden werden gelijktijdig in vrijheid gesteld. Met de wind op de staart kwamen er her en der op zaterdagavond al wat duiven thuis en dan uiteraard voornamelijk in de zuidelijke provincies. Voor veel duiven uit midden Nederland was deze opgave te groot echter op zondagmorgen arriveerden de eerste duiven al bij het krieken van de dag. Na al een paar mooie overwinningen te hebben binnengehaald was het andermaal Annet Jutten die zegevierde. Ditmaal wat het zelfs een dubbele overwinning. Haar eerste duif arriveerde in alle vroegte, iets over 6 uur. Het bleek een mooie vroege duif die ook in groter verband een mooie klassering oplevert. Annet, met op de achtergrond uiteraard partner John Nieuwenhuis, legt zich vanaf dit seizoen helemaal toe op de marathon en ze blijken over de juiste duiven te beschikken om nu al van zich te doen spreken. Omdat ze nog maar in opbouw zijn kunnen er in de toekomst mooie dingen ontstaan aan het Molenveld.

Top 10 Marche Algemeen: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 Steffan Willems
Top 6 Marche B-klasse: 1,2,4,5,6. Cor Wenink, 3. Werner v.d. Steeg

Top 9 Bergerac: 1,2. Annet Jutten, 3,4,5,9. John en Gerrit Nieuwenhuis, 6. Went v.d. Steeg, 8 Naomi & Lizzy Romein