Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 08-08-2018

Postduivenseizoen raast voort
Steffan Willems blijft winnen


TWELLO-Hoewel het jonge duivenseizoen nog pril is, is het einde van het reguliere vliegseizoen alweer in zicht. Met nog 5 weken “spel” is het half september alweer gedaan. Er staan vanaf nu elke week 2 vluchten op het programma, t.w. een vlucht alleen voor de jonge duiven en een natourvlucht waarop zowel jonge als oude duiven mogen meespelen. Na het seizoen organiseert p.v. Steeds Verder altijd nog een vijftal extra trainingsvluchten waarop de latere jonge duiven, of evt. oude die tegenslag hadden in het seizoen, wat ervaring kunnen op doen.

Tweedeling
Binnen de club zijn er 2 soorten liefhebbers v.w.b. het spel met de jonge duiven. Een aantal liefhebbers ziet het jonge duivenspel puur als opleiding voor de komende jaren, anderen focussen zich volledig op de junioren en doen er alles aan om hoog te scoren. Aan het begin van de vluchten is alles nog een beetje door elkaar gehusseld, alles is nieuw voor de jonkies en ze vliegen een beetje flierefluitend naar huis. Voor de eerste groep is dit prima. De specialisten daarentegen brengen hun jongen zelf een paar keer per week weg, zorgen er voor dat ze ook thuis goed trainen en spelen op mooie neststandjes of met een uitgekiend systeem. Na een aantal vluchten komen deze liefhebbers natuurlijk bovendrijven. Binnen de club hebben we 2 echte specialisten en een aantal dat probeert aan te haken. De toppers met de jonge duiven zijn Freek Wagenaar en momenteel vooral Steffan Willems. Zo pakken deze 2 liefhebbers op de laatste vlucht samen 17 prijzen van de eerste 20 duiven.
Steffan, gesteund door zijn opa Hans Eckelboom, geeft momenteel de toon aan. Na de mooie regio-zege 2 weken terug, scoort hij deze week weer een fraaie uitslag met de plaatsen 1,2 en 3. Freek draait in de breedte iets sterker maar de kop is voor Steffan. Het belooft de komende weken een mooie strijd te worden tussen deze 2 kemphanen.
Jan Ketelaar en John Romein weten wat duifjes, samen 3 in de top 20, tussen al dit geweld te klasseren. Overigens moet gezegd dat de duifjes van Jan meestal op hun best zijn wanneer de afstanden wat groter worden. In de B-klasse maakt de Combinatie van Brummen het mooie weer met 7 duiven in de top 10.
Volgende week dus naast de 4e vlucht voor de jongen, de 1e natourvlucht. Er wordt een grote deelname verwacht omdat veel liefhebbers voorzichtig met, vooral, hun jonge duiven omgingen in deze warme periode. Nu de temperaturen wat milder lijken te worden komen ook deze duiven aan de start.

Top 10 Marche algemeen: 1,2,3,6,7,10. Steffan Willems, 4,8,9. Freek Wagenaar, 5. Jan Ketelaar
Top 10 Marche B-klasse: 1,4,5,6,8,9.10. Comb. van Brummen, 2. Cor Wenink, 3,7. N & L Romein