Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 01-08-2018

Vlucht jonge duiven afgelast
Bergerac voor Annet Jutten

TWELLO-Op dinsdag werd er ingekorfd voor de laatste officiële vlucht van het programma voor de oude duiven. Traditioneel staat dan de overnachtvlucht vanuit Bergerac (920 km) geprogrammeerd. Bij Steeds Verder was het gezellig druk mede doordat een aantal liefhebbers van omliggende verenigingen hun duiven in Twello inkorfde. Ook werd er al druk gespeculeerd over het wel of niet doorgaan van de vlucht voor de jonge duiven. Vrijdag zou het extreem warm worden, niet verantwoord om dan met de jonge duiven te vliegen. Deze vlucht werd dan ook al in een vroeg stadium afgelast.

Bergerac Zoals gezegd was het lekker druk bij Steeds Verder. Buiten de eigen leden kwamen er liefhebbers uit o.a. Apeldoorn, Bathmen en Zutphen in Twello inkorven. In de club is er een vast team dat deze vluchten verzorgt en het liep dan ook weer op rolletjes. Punt van discussie was uiteraard het tropische weer. Bergerac is een zgn. vlucht met middaglossing wat inhoudt dat de duiven rond het middaguur gelost worden. Voor vrijdagmiddag zag men het donker in en wat velen dachten gebeurde dan ook: de lossing vond plaats op zaterdag en wel om 14.00 uur. Dit hield dan meteen weer in dat de eerste duiven op zondagmorgen zouden arriveren.
Op de kortere afstanden, Zeeland, Brabant en Limburg, vielen de duiven mondjesmaat en de spanning steeg dan ook. Om precies 08:47:08 arriveerde de eerste duif bij Annet Jutten op het Molenveld. De eerste duiven moeten worden aangemeld bij het rekenbureau. Dit wordt gedaan om evt. controles te kunnen uitvoeren. Annet bleek een hele mooie vroege duif te hebben gedraaid, w.s. wordt zij derde van regio Noord-Oost van afdeling 8. Het duurde ongeveer 3 kwartier voordat de volgende duif, bij Gerrit en John Nieuwenhuis, zich aandiende. Een klein uur later valt de derde duif bij Jan Ketelaar en dan vliegt het peloton binnen en begint het een beetje te lopen. Jan Ketelaar draait in de breedte het sterkst met op een gegeven moment zelfs 3 duiven binnen 5 minuten, ongekend voor dit soort afstanden.

Top 10 Bergerac: 1,4,9,10. Annet Jutten, 2. Comb. Nieuwenhuis, 3,6,7,8. Jan Ketelaar, 5. Cor Wenink

Het programma voor de jonge duiven zal opnieuw worden samengesteld zodat er toch nog mooi spel is voor de mensen die zich daar op toeleggen.