Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Archief

In memoriam Hillie Romein

Hillie Romein-Stavast 9 november 1941 – 7 september 2014

In memoriam: Hillie Romein-Stavast 9 november 1941 – 7 september 2014

Zondag 7 september werden we opgeschrikt door het vrij plotseling overlijden van onze bijzonder gewaardeerde clubgenote. Hoewel verre van fit, was ze op vrijdagavond nog in het clubgebouw van “Steeds Verder” aanwezig om vastberaden en plichtsgetrouw als immer haar taken (o.a. concourspenningmeester) te vervullen.

Hillie werd in de oorlog geboren in Schoonoord (gem. Sleen). Haar ouders verhuisden in haar jonge jaren van Drente naar Twello om een café-restaurant te runnen. Hier ontmoette Hillie Freek Romein. Freek werd succesvol ondernemer in de vleesbranche en was postduivenliefhebber. Ze trouwden en kregen drie zonen. Grote bekendheid kreeg Freek als voorzitter en animator van de destijds landelijk bekende Oostelijk Kampioenen Dag. Personeel en materieel van ROBU werden ingezet, een uitverkochte veilinghal met bekende artiesten en tienduizenden guldens voor goede doelen staan ons helder voor de geest. Als duivenhouder maakte Freek furore met zijn “Rode Vossen”.

Met het plotselinge overlijden van Freek op 13 februari 1988 kwam er een keerpunt in het leven van Hillie. Ze besloot om het levenswerk van haar echtgenoot te continueren. Broer Tienus trad in dienst om de kweekduiven op “Frederikshof” te verzorgen en hand- en spandiensten te verrichten. Cor Buis trad later toe als soigneur op de vlieghokken.

Hillie was immer het bescheiden middelpunt van “Team Romein”. Duivenliefhebbers in binnen- en buitenland wisten “Frederikshof" te vinden. Talloze sportieve hoogtepunten werden behaald. Zoon John, die afgelopen jaar met succes in de voetsporen trad van Cor Buis, wist het goed te verwoorden: “De duivensport en de duivenclub waren alles voor ma. Ze deed het uit liefde en respect voor Freek, zoals ik het in 2014 voor ma deed.”

Voor “Steeds Verder” was Hillie van onschatbare waarde. Het innen en beheren van de vluchtpenningen, het feliciteren van de jarigen middels een mooie kaart, het jaarlijks opscharrelen van bonnen voor de vereniging, het werk voor de attractiecommissie en nog heel veel meer deed ze met plezier voor “haar” club en … in alle bescheidenheid.

Na Corrie van Brummen – v.d. Velde verliest “Steeds Verder” andermaal in korte tijd een zeer gewaardeerd vrouwelijk clublid. Hulde voor de dames en … dankjewel voor alles, Hillie.

Rust in vrede.

Namens “Steeds Verder”:

Freek Wagenaar
Albert Hendriksen